voorbij - Good Times

Eva De Baets
2016 - 2017
do 2 feb
2 feb 17

Good Times is een serie op toneel. Een reeks episodes die op zichzelf staan, maar waar je ook graag het vervolg van wil weten. Wat zo aantrekkelijk en verslavend is aan een serie, kan dat ook zijn op toneel.

Pilot


Gloria: “Wat is eigenlijk het fucking probleem? Van daddy had dit al lang gemogen.”
Martha: “Over George Vanderbilt wordt er NIET meer gesproken. Allright?”

In Pilot maken we kennis met de familie Vanderbilt. Het is de verjaardag van Lucy, de jongste telg van het gezin. Moeder Martha is bezig aan een ware uitputtingsslag, van squads en push ups naar het maken van pancakes en weer terug. De oudste dochter Gloria loopt vloekend de muren op en wil zo snel mogelijk weer weg. Ze heeft wel better things to do. Maar dan komt garagist Matt Baker onuitgenodigd mee aan tafel zitten. De gemoederen lopen hoog op wanneer Lucy dan ein-de-lijk uit de badkamer komt en haar ogen niet van die ene lege stoel kan afhouden. Er valt hier helemaal niets te vieren. Niet zonder daddy.

Episode 1


Lucy: “Waar heb jij gezeten?”
George: Jij gaat doen wat ik zeg!

Episode 1 pikt een paar uur later in, dan waar we bij Pilot geëindigd zijn. Vader George Vanderbilt is terug, nadat hij maanden van de radar verdwenen was. Waarom is hij teruggekomen? Waar heeft hij gezeten? Weet Martha meer dan ze al die tijd liet uitschijnen? En waarom is Matt zo stil?

Good Times

maker: Eva De Baets