Little Rock

Meins

Mind the world: Takao Baba / E-Motion (Düsseldorf, Duitsland)
2017 - 2018
za 7 okt - di 10 okt
7 okt 17
-
10 okt 17

Wie is de grootste? Wie is de sterkste? De snelste? Wat is van mij? In Meins onderzoekt de Japans/Duitse hiphopper en performance-kunstenaar Takao Baba deze vragen. Het resultaat is een vrolijk gestoorde performance waarbij je niet anders kan dan meedoen.

Dat is van mij! Ik ben sterker! Ik ben groter! Ik ben sneller! Niets kan groot genoeg zijn en snel genoeg gaan. Dat is in de hele maatschappij het geval, en in de wereld van kinderen is het niet anders.

Hiphopper en choreograaf Takao Baba zag heel wat parallellen tussen zijn wereld en die van kinderen, en besloot zijn eerste kindervoorstelling te maken. Het werd Meins: een voorstelling die begint als een bevreemdende performance waarin vier figuren die van een andere planeet zouden kunnen komen, elkaar en het publiek voor het eerst lijken te ontmoeten. Maar gaandeweg ontpopt zich een groepsdynamiek en werkt iedereen, ook het publiek, mee in het belang van iets groters. Er komen leidersfiguren en volgers, subgroepen en dissidenten, het geheel wordt groter dan de delen.


Takao Baba

De Japanner Takao Baba is een van de belangrijkste hiphopchoreografen in Duitsland. In 2003 richtte hij Dance Unity op, een overkoepelende organisatie die urban dance initiatieven internationaal verbindt. Takao Baba werkte als choreograaf voor verschillende theaterhuizen zoals Düsseldorfer Schauspielhaus, das Theater Oberhausen en Schauspielhaus Bochum. In zijn werk verbindt hij hiphop met moderne dans. Zijn voorstellingen worden gekenmerkt door een hoge fysieke intensiteit en visuele diversiteit. In 2003 richtte hij het dansgezelschap E-motion op, dat verschillende dansstijlen onderzoekt binnen de hiphop. Sinds 2010 is hij ook choreograaf van de street art-show Urbanatix.

prijzen

€12/€10/€6


 

Mind the world
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17

choreografie, dans: Takao Baba
choreografie, dans: Sefa Demirbas
choreografie, dans: Rymon Zacharei
zang, dans: Jenny Thiele
lichtontwerp: Horst Mühlenberger
kostuums: Charlotte Grewer
productieleiding: Suse Berthold
choreograaf: Takao Baba
: E-Motion - Duitsland