Kurt van der Elst

Mind the Refugee

Mind the world
2017 - 2018
wo 11 okt
11 okt 17

 Een symposium over werken met vluchtelingen in de podiumkunsten

Sinds 2015 spreken we van een vluchtelingencrisis in de Europese Unie. Onder andere het conflict in Syrië heeft wereldwijd, en dus ook in Europa, gezorgd voor een toestroom aan mensen die op zoek zijn naar een betere toekomst.

Ook in de kunsten werden heel wat initiatieven genomen om samen met of voor vluchtelingen te werken. Onder andere in hetpaleis werden OKAN-klassen (onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers) uitgenodigd om deel te nemen aan de theaterworkshops die we organiseren.

Maar wat betekent het om onze artistieke praktijk open te stellen voor mensen die nog maar pas aangekomen zijn in onze contreien? Wat zijn de uitdagingen, waar kan het spaak lopen? 

Tijdens dit minicongres onderzoeken we deze vragen aan de hand van internationale cases. Het eerste congres is de National Gathering van de Belgische afdeling van ASSITEJ (Association International du Théâtre pour l’Enfance et la Jeunesse).

Voor het tweede congres nodigen we educatieve medewerkers uit.
Gastsprekers zijn Saziye Dagyapan en Yusuf Kurt (Mardin Festival, Turkije), Myvell Seddik (Action For Hope, Beirut) en Greet Vissers en Mulanga Nkolo (KunstZ, Antwerpen).

Besloten
Meer info via tom.rummens@hetpaleis.be

Mind the World
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17