Helen Ree

Pink for girls and blue for boys

Mind the world: een productie van Tabea Martin (Basel, Zwitserland)
2017 - 2018
vr 13 okt en za 14 okt
13 okt 17
en
14 okt 17

Hoe gaan meisjes en jongens om met kleuren en met het andere geslacht? Die vraag vormt het verrassende startschot van Pink for girls and blue for boys, de prettig gestoorde maar daarom niet minder relevante voorstelling van de Zwitserse choreograaf Tabea Martin.

Op de scène staat alles klaar voor een wild feestje. De vier performers – twee mannen en twee vrouwen – hebben er zin in. Het feest wordt steeds wilder en woester, en steeds meer wordt duidelijk dat het éigenlijk gaat over wat dat nu precies is: het verschil tussen jongens en meisjes. En of dat wel zo duidelijk is.

Gebaseerd op gesprekken met kinderen, maakte Tabea Martin een voorstelling voor 6+, maar ook voor al wie ouder is, waarin clichés en vooroordelen over gender helemaal overhoop gegooid worden. De voorstelling doorbreekt niet alleen de clichés rond gender, ze gaat ook vrolijk aan de haal met de ongeschreven wetten van het kindertheater.

Tabea Martin

Tabea Martin studeerde Moderne Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, en choreografie aan de Rotterdamse Dansacademie. Na haar studies ontwikkelde ze een oeuvre waarin sociologische vragen centraal staan. Het creatieve proces is belangrijker dan het uiteindelijke resultaat: zichzelf verliezen, de confrontatie aangaan met het onbekende, obstakels overwinnen, omgaan met emoties of het onverwachte ontdekken. Tabea Martin won het Wim Bary Stipendium (Prins Bernhard Cultuurfonds) en de Aerowaves Studio Award voor Duet for two dancers. Ze werkt op verschillende plekken zoals Stadttheater Bern, Maxim Gorki Theatre Berlin en Schauspielhaus Zürich. Haar werk toert door heel Europa.

prijzen

€15/€11/€7

Mind the world
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17


 

choreografie: Tabea Martin
dramaturgie: Irina Müller
dans: Carl Staaf
dans: Maria de Dueñas Lopez
dans: Miguel Do Vale
dans: Melanie Wirz
scenografie: Doris Margarete Schmidt
kostuum: Mirjam Egli
productieleiding: Sysy Vieli
artistiek advies: Moos Van den Broek
tour management: Larissa Bizer