Film

Mind the world: doorlopend filmprogramma
2017 - 2018
do 5 okt - zo 15 okt
5 okt 17
-
15 okt 17

Ook in film en documentaire bestaat er een veelheid aan materiaal voor of over kinderen en jongeren rond de thema’s die in Mind the World aan bod komen. Tijdens het festival is daarom doorlopend een selectie filmmateriaal te zien in hetgeluk.

De kinderen van Arna
(Juliano Mer Kamis)

Een indringende documentaire over het levenswerk van Arna Mer Kamis, een Joods-Israëlische mensenrechtenactiviste die een theaterproject voor kinderen oprichtte in het vluchtelingenkamp van Jenin, Palestina.


Mia
(Wouter Bongaerts)

In deze bekroonde korte animatiefilm ontdekt een jong meisje een wereld die voor de grote mensen onzichtbaar blijft. In hun jachtige, snelle levens zien zij niet wat Mia ziet.


Échangeur
(Anne Reijniers en Rob Jacobs)

In de straten van miljoenenstad Kinshasa verbeelden jonge Congolezen hun versie van het koloniale verleden. Rondom een lege sokkel die vroeger een Belgisch monument droeg, ontstaat een denkbeeldige stad waar archiefmateriaal, performances en hedendaags Kinshasa op elkaar inspelen.

 

Pelikaanstraat 20
(Leslie Verbeeck, Aminata Demba en Marijn Duijvestein)

Aminata Demba reist naar Mali in het voetspoor van haar overleden vader. Hij vertrok als jonge Malinese nomade uit zijn geboorteland om de wereld rondom zich te ontdekken. Uiteindelijk kwam hij begin jaren zeventig als expat terecht in de diamantensector van Antwerpen.
Aminatas reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als België, ongeacht hun afkomst


5 – 15.10.17 doorlopend in hetgeluk
Gratis

Mind the world
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17