Kurt Van der Elst

hetpaleisuniversiteit

Mind the world: Omar Ba over migratie wereldwijd
2017 - 2018
zo 8 okt 11:00 - 12:00
8 okt 17
11:00 - 12:00
  • 8 okt 17
    11:00 - 12:00
    hetpaleis, Antwerpen
    hetgeluk

Nieuw: de hetpaleisuniversiteit. Vier keer per seizoen nodigen we een specialist uit om over zijn of haar vakgebied te komen vertellen voor iedereen vanaf tien jaar. Tijdens de eerste editie neemt Omar Ba je mee door de geschiedenis van de migratie wereldwijd.

Migratie en immigratie zijn natuurlijk niet nieuw, en het zijn ook geen exclusief West-Europese aangelegenheden. Wel integendeel. Het zijn eeuwenoude fenomenen en ze vinden overal ter wereld plaats. Alleen al binnen de grenzen van het Afrikaanse continent vinden migratiebewegingen plaats waar we vaak geen flauw vermoeden van hebben. In een laagdrempelig ‘college’ van vijftig minuten onthult Omar Ba een aantal ongekende mechanismen in de wereldwijde migratiestromen. Ze plaatsen een en ander in een ander perspectief.

Over Omar Ba

Omar Ba is als activist, consultant en historicus actief rond thema’s als diversiteit en inclusie. Hij was tien jaar lang directeur van het Platform Afrikaanse Gemeenschappen en betrokken bij tal van organisaties, waaronder Nuff Said, Kif Kif, Arenbergschouwburg en het Afrikamuseum. Hij publiceerde meermaals over diversiteit en collectieve geschiedenis.

Gratis
8.10.17 om 11u in hetgeluk
voor iedereen vanaf 10 jaar

Mind the world
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17

: Omar Ba