LAB PLEIN

de gezusters Hirngespinst
Reparaties & Herstellingen
di 12 sep - vr 15 sep
12 sep 17
-
15 sep 17

De gezusters Hirngespinst bezetten een openbaar plein en ontwerpen en bedenken, op een duurzame manier, een indrukwekkend kunstwerk.

Een artistieke ingreep op een openbaar plein in samenwerking met kunstenaarsduo ELKE&BRUNO. De gezusters beschouwen de Trappekes, een grijs plein in de buurt van Park Spoor Noord, als een schilderstableau waarover kinderen nieuwe plannen kunnen ontwerpen, bedenken en schetsen, vanuit hun verbeelding. Deze plannen bouwen we, samen met kinderen in LAB plein deux om tot een blijvend, duurzaam kunstwerk.

wanneer LAB PLEIN

  • LAB PLEIN van 12 september tot 15 september
  • LAB PLEIN DEUX van 10 oktober tot 14 oktober

     

Op dinsdag, donderdag en vrijdag repareren de gezusters met schoolkinderen.
Op woensdagnamiddag repareren, werken, ontwerpen, schetsen de gezusters met vrij publiek van 14.00u tot 16:00u.

over de gezusters Hirngespinst

De gezusters Hirngespinst veranderen de wereld door de ogen van het kind. Ze luisterden afgelopen jaar naar de verhalen en plannen van Antwerpse kinderen over hoe zij de wereld zouden veranderen en voegen nu daad bij het woord.
Vijf weken lang steken ze, samen met kinderen, de handen uit de mouwen. Vier concrete wereldverbeterplannen worden effectief uitgevoerd door, voor en met kinderen.

Ontmoet de gezusters en hun plannen tijdens LAB PLEIN, LAB PLEIN DEUX, LAB GROEN, LAB CUISINE, LAB ZEBRA en LAB PUBLIEK.

Elke zaterdag om 11u houden de gezusters O’SGEDACHT; een gesprek tussen kinderen en professionele wereldverbeteraars (Dimitri Leue, Alexia Leysen, Britt Van Marsenille, Bruno Van den Broecke en Reinhilde Decleir …) onder begeleiding van Gideon Hakker.

http://www.dewereldrepareren.be/