LAB GROEN

de gezusters Hirngespinst
Reparaties & Herstellingen
di 19 sep - vr 22 sep
19 sep 17
-
22 sep 17

De gezusters Hirngespinst fatsoeneren, nee plantsoeneren, voor de volle vier siezoenen (een jaar lang dus) en leggen een tuin aan midden in de stad. Gelukkig bijgestaan door Benjamin Boutreur, een muzikale tuinier hobbyist en de boeren van PAKT; zij hebben de daktuinen in ‘t Groen Kwartier in Antwerpen.

Opgelet! Locatiewijziging.
Dit LAB gaat door op het Theaterplein in plaats van het Rockoxplein.

In overleg met de burgerbegroting, het disctrict Antwerpen kregen de gezusters een stuk gras aan het Theaterplein om een plantsoen aan te leggen.
Ter voorbereiding legden ze, tijdens O‘SKAMP, een klein plantsoen aan op het Theaterplein.

wanneer Lab Groen


Op dinsdag 19 september, donderdag 21 september en vrijdag 22 september plantsoeneren we met schoolkinderen.
Op woensdagnamiddag repareren we met vrij publiek van 14:00u tot 16:00u.

over de gezusters Hirngespinst

De gezusters Hirngespinst veranderen de wereld door de ogen van het kind. Ze luisterden afgelopen jaar naar de verhalen en plannen van Antwerpse kinderen over hoe zij de wereld zouden veranderen en voegen nu daad bij het woord.
Vijf weken lang steken ze, samen met kinderen, de handen uit de mouwen. Vier concrete wereldverbeterplannen worden effectief uitgevoerd door, voor en met kinderen.

Ontmoet de gezusters en hun plannen tijdens LAB PLEIN, LAB PLEIN DEUX, LAB GROEN, LAB CUISINE, LAB ZEBRA en LAB PUBLIEK.

Elke zaterdag om 11u houden de gezusters O’SGEDACHT; een gesprek tussen kinderen en professionele wereldverbeteraars (Dimitri Leue, Alexia Leysen, Britt Van Marsenille, Bruno Van den Broecke en Reinhilde Decleir …) onder begeleiding van Gideon Hakker.

http://www.dewereldrepareren.be/