Kurt Van der Elst

horses

kabinet k & hetpaleis
2018 - 2019
do 11 okt - di 30 apr
11 okt 18
-
30 apr 19

Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Over het aftasten vòòr de overgave, het zoeken naar wie de touwtjes in handen heeft, het vinden van de cadans.

Horses is een energieke dansvoorstelling met drie volwassen dansers en vijf jonge kinderen tussen acht en elf jaar. Allemaal zijn ze verbonden in een unieke één-op-één-relatie, zoals ruiter en paard

Horses getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen. Op live muziek van Thomas Devos en Bertel Schollaert zoeken de dansers naar een symbiose, een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard.

Over kabinet k


kabinet k gebruikt een danstaal die met weinig veel vertelt. Live muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in hun werk. De creaties van Joke Laureyns en Kwint Manshoven bevinden zich op die delicate grens tussen wat kinderen kunnen lezen en volwassenen zullen (h)erkennen. De poëzie van hun werk is universeel.

De volgende jaren werken kabinet k en HETPALEIS structureel samen. Horses is de eerste voorstelling in dit parcours.

taaliconen

Kledingmaten

Horses is een gedanst portret van tederheid en zorgzaamheid in tijden waarin het belang ervan op de helling lijkt te staan.

Els Van Steenberghe in Knack Focus

choreografie: Joke Laureyns, Kwint Manshoven
dans: Jacob Ingram-Dodd, Miguel Do Vale, Evelyne Rossie, Kwint Manshoven, Jitte Schoukens, Mona De Broe, Lio Maelfeyt, Judith Ginvert, Suza De Gryse, Louisa Vermeire
originele muziek en live uitvoering: Thomas Devos, Bertel Schollaert
scenografie: Dirk De Hooghe, Kwint Manshoven
lichtontwerp: Dirk De Hooghe
kostuums: Elise Goedgezelschap
dramaturgie: Mieke Versyp
productieleiding: Maarten Naessens
techniek: Dirk De Hooghe, Lorin Duquesne, Karel Marynissen
productie: Kabinet k.