De kleine lettertjes

Behoud de Begeerte & hetpaleis
di 7 mei - do 16 mei
7 mei 19
-
16 mei 19

Drie schrijvers met een hart voor de wereld en de fantasie van kinderen betreden het podium. Ze lezen voor uit hun werk en laten de prille geletterden kennismaken met de kleurrijke en spannende beelden en verzinsels uit hun literaire walhalla. 

Met hun pas verworven vaardigheid in lezen en schrijven kijken kinderen van 8 jaar opeens op een heel andere manier naar de wereld. Drie jeugdschrijvers Karl van den Broeck, Annet Schaap en Jan Paul Schutten maken hen tijdens De kleine lettertjes wegwijs in de absurde, spannende of onwaarachtige situaties, personages en decors die ze in hun boeken hebben geconstrueerd.

Jan Paul Schutten bracht met Het raadsel van alles wat leeft de evolutie nog nooit zo helder in kaart. Hij wekt het wonder van het pantoffeldiertje tot leven, onderzoekt onze afstamming van de oorwurm, waarom we ooit op een makreel leken, hoe je van een vis in een viervoeter verandert, of waarom vrouwelijke diertjes gek zijn.

In deze De kleine lettertjes wemelt het van de dieren. In De vogel in mijn haar vertelt Karl van den Broeck over een sprekende zwaluw die in het haar van zijn nichtje woont. Ze wil niet naar de kapper, want de zwaluw, die Vincent heet, is haar speelkameraadje, haar steun en toeverlaat.

Op een zolderkamer in Lampje van Annet Schaap huist een half dier, een gedrocht: een jongen met een vissenstaart en scherpe tanden, geboren uit het huwelijk van een zeemeermin en een admiraal. Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, bouwt met hem een steeds hechter wordende vriendschap op.

In 2017 liet De kleine lettertjes de eerste lezertjes aan de beurt, deze keer zij die al een stapje verder zijn. Nu de kinderen hebben leren lezen en schrijven, is het tijd om hen ook van lezen en schrijven te laten houden.


! Op 27 mei zal Karlijn Sileghem Annet Schaap vervangen en op 30 mei (15u15) en 31 mei (10u en 13u30) vervangt zij Karl van den Broeck.


Credits afbeelding: Wolpertinger by Rainer Zenz Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons  

taaliconen

Kledingmaten

concept: Behoud de Begeerte, hetpaleis
spel/auteur: Bart Van Nuffelen, Daan Remmerts de Vries, Joke van Leeuwen
tekeningen: Jan Bosschaert
soundscape: Milan Warmoeskerken
video: Klaas Verpoets
scenografie en lichtontwerp: Hugo Moens
productie: Behoud de Begeerte, hetpaleis