Diego Franssens

Dihya

hetpaleis & Action Zoo Humain
do 24 okt - za 16 nov
24 okt 19
-
16 nov 19

Hoe verander je een wereld waarin alles met alles verbonden lijkt te zijn? Wat kan je werkelijk doen? Hoe radicaal kan verzet zijn?

Dihya en haar moeder wonen in een grijs appartement in Brussel. In een vroeger leven was de moeder activist. Dihya groeit op met de heroïsche verhalen over die strijd en over de mythische verzetsheldin naar wie ze is genoemd. De strijd moet worden verdergezet. Dihya vecht tegen het klimaatbeleid, tegen ongelijkheid, tegen uitbuiting. Maar de wereld waarin ze opgroeit is complexer dan die van haar moeders jeugd. En Dihya is anders dan haar moeder.
Radicaler …

 

Rachida Lamrabet is auteur, jurist en voortrekker in het debat over gelijke kansen. Met Dihya schrijft ze een monoloog voor Dahlia Pessemiers-Benamar. Simon De Vos regisseert.

Op woensdag 6 november kan je tijdens Choose your battles in gesprek gaan met activisten en changemakers over hoe je impact kan hebben op de samenleving.

Dihya.spot



hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

taalicoon

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

 

tekst: Rachida Lamrabet
regie: Simon De Vos
spel: Dahlia Pessemiers Benamar
choreografie en dans: Sandra Delgadillo
dramaturgie: Emilie Poelmans, Chokri Ben Chikha
muziek: Osama Abdulrasol
scenografie en kostuums: Rachid Laachir
productie en technische realisatie: hetpaleis, Action Zoo Humain