Diego Franssens

Anansi

beeldsmederij DE MAAN
do 21 nov - za 23 nov
21 nov 19
-
23 nov 19

Een surrealistisch sprookje vol muziek en vertelplezier!
Een verhaal in de beste traditie van storytelling.

Iedereen kent de sluwe streken van Reinaert De Vos, maar wie kent die van Anansi, de mythische spin uit de Ghanese volksverhalen?
Hij is zowel schelm als egoïst die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw of een van zijn kinderen te beduvelen. Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. “Eerst het vreten en dan de moraal”, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht...

Jeroen Theunissen (bekend van de romans ‘De omwegen’ en ‘Jouw huid’ en van Compagnie Cecilia) en Gorges Ocloo bewerken verhalen uit de Anansi-cyclus tot een vertelling vol humor, reflectie en inzicht over ons maatschappelijk functioneren. 

Beeldsmederij DE MAAN zet al langer in op artiesten met een migratie-achtergrond. Ze brengen telkens nieuwe mythes en verhalen binnen. Regisseur/acteur/componist Gorges Ocloo (sterspeler in ‘Wat is de Wat’ van hetpaleis en componist/muzikant in FUTUR SIMPLE van DE MAAN) regisseert rasvertelster Ineke Nijssen, geflankeerd door Owen Weston, die de vertelling live van muziek voorziet.

 

taalicoon

regie: Gorges Ocloo
tekst: Jeroen Theunissen, Gorges Ocloo
spel: Ineke Nijssen
muziek: Owen Weston, Ineke Nijssen, Gorges Ocloo
lichtontwerp en techniek: Stéphane Vloebergh, Dominique Defossez
artistiek advies: Stef De Paepe
beeld: Davey Snoek
met dank aan: Paul Contryn, Katinka Heremans, Kelly De Mol
productie: beeldsmederij DE MAAN