Illias Teirlinck

Groezel of Grijsje, het levende Radijsje

hetpaleis & Abattoir Fermé
vr 20 dec - zo 19 jan
20 dec 19
-
19 jan 20

Wees wie je bent, dat is wie je wordt.

Radijsjes worden snel oud, maar in zeven dagen kan veel gebeuren. Wat wil Groezel met haar korte leven doen? Wat vindt ze leuk? Het radijsje belandt van het ene avontuur in het andere. Ze ontmoet de meest bizarre figuren, lieve mensen maar ook griezels die haar tussen een sandwich willen leggen. Loopt alles in de soep of ontdekt ze haar eigen smaak?

Groezel of Grijsje, het levende Radijsje volgt een van de personages uit Bangerik (2018), de eerste samenwerking tussen Abattoir Fermé en hetpaleis. Met een topcast en live muzikanten neemt Stef Lernous je mee op avonturenreis. Voor een extra groovy eindejaar.

In deze voorstelling wordt drie keer enkele seconden stroboscoop gebruikt.

Groezel.spot

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

taalicoon

 

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Kinderen laven zich aan de geflipte verbeelding, volwassenen krijgen geinige persiflages op #metoo, de identiteitscrisis van de hipster en de actualiteit.

⭐⭐⭐⭐ van Charlotte De Somviele in De Standaard

regie: Stef Lernous
spel: Goedele Denil (stage), Lotte Diependaele, Tessa Friedrich, Steve Geerts, Julia Ghysels, Gert Jochems, Mona Leon, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tania Van der Sanden, Tine Van den Wyngaert, Dominique Van Malder
compositie en muziek: Stijn Cole
muziek: Leen Diependaele, Dago Sondervan, Bart Van Lierde
klankbord: Maja Westerveld
lichtontwerp en scenografie: Sven Van Kuijk
productie en technische realisatie: Abattoir Fermé, hetpaleis