Choose your battles

Ga in gesprek met activisten en changemakers over hoe je impact kan hebben op de samenleving
wo 6 nov 19:30 - 22:00
6 nov 19
19:30 - 22:00
  • 6 nov 19
    19:30 - 22:00
    hetpaleis, Antwerpen
    hetgeluk

Spijbelacties. Petities. Stakingen. Spandoeken. Slogans.

Steeds meer mensen laten horen dat ze een andere wereld willen. 

Maar waar begin je? Welk probleem is het meest dringend? Het klimaat? Racisme? Armoede? De rechten van de vluchteling? Feminisme? Ongelijkheid?

In Choose Your Battles gaan we hierover in gesprek. Je zit aan tafel met experten die op een van deze terreinen voor verandering hebben gezorgd. Je kan alles met ze bespreken: waarom ze zich met dat ene strijdpunt bezighouden en niet met een ander, hoe ze dat hebben gedaan, welk succes ze hebben geboekt, waar ze vinden dat het beter kan.

Wil je meepraten of wil je gewoon wat luisteren? Kom dan naar Choose Your Battles, een avond van strijdlust en hoop. Met gastsprekers Samira Atillah, Lamia Cheba, Dalilla Hermans, Arno Kempynck, Sarah Scheepers en poetry slam door Lisette Ma Neza begeleid door pianist Neil Akenzua.

Choose Your Battles sluit aan bij de voorstelling Dihya. Daarin tast een jonge activist af hoe ver ze kan gaan in haar strijd.

De plaatsen voor dit event zijn beperkt. Wil je zeker zijn van je plaats schrijf je in via de website, info@hetpaleis.be, aan info & tickets of via +32 (0)3 202 83 60.

Wie zijn de sprekers?

Dalilla Hermans

Dalilla is auteur en columnist. Racisme en discriminatie bespreekbaar maken en aanpakken, is haar missie. Ze streeft naar dialoog tussen mensen, ongeacht hun origine en overtuiging. In haar boeken verwerkt Dalilla haar eigen biografie. Ze publiceerde recent haar eerste fictieboek over de moord op een zwarte activiste.

Samira Atillah

Samira is auteur en journalist. Ze schrijft over ongelijkheid, mensenrechten en migratie. Samira werkte als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp van Grande-Synthe en publiceerde in 2018 een ontstellend boek over dat activisme.

Lamia Cheba

Lamia is coördinator bij jongerenvereniging Bazzz. Ze werkt rond de identiteitsvragen die het leven in een superdiverse samenleving met zich meebrengt, in het bijzonder voor jongeren met een migratieachtergrond. Lamia streeft naar dialoog en verbinding, om zo het zelfbewustzijn en de zelfontplooiing van jongeren te kunnen versterken. 

Arno Kempynck

Arno is deel van de burgerbeweging Hart boven hard en een van de drijvende krachten achter Act for Climate Justice. Hij pleit voor solidariteit in een samenleving die door economische belangen wordt gedreven. Arno haalde het grote nieuws als woordvoerder van de sms-actie die wordt geassocieerd met het ontslag van klimaatminister Schauvliege.

Sarah Scheepers

Sarah is onderzoeker, activist en coördinator van Ella vzw. Ze onderzoekt de manier waarop we praten over gelijkheid, diversiteit, etniciteit en gender. Sarah heeft een scherpe kijk op de manier waarop verschillende vormen van uitsluiting en onderdrukking elkaar kunnen versterken.

Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza studeert film en is actief als auteur, muzikant en columnist. In 2017 won ze als eerste Nederlandstalige vrouw het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam. In haar teksten spreekt Lisette als een global citizen die krijgt af te rekenen met vragen over afkomst, racisme en gender. Ze treedt op met jazz- en poppianist Neil Akenzua.

met: Arno Kempynck, Lamia Cheba, Samira Atillah, Dalilla Hermans, Sarah Scheepers
slam poetry: Lisette Ma Neza
pianist: Neil Akenzua