Kurt Van der Elst

voorbij - Vervelende Bus

hetpaleis/ Schippers&VanGucht
2015 - 2016
wo 4 nov - zo 6 nov
4 nov 15
-
6 nov 16

Stap in de bus.
Geniet van het moment.
Droom met je ogen open.
De tijd heeft vleugels.

hetpaleis wil iedereen de kans geven om een voorstelling mee te maken. Daarom werd er enkele jaren geleden een lijnbus omgebouwd tot een theater-op-wielen. Deze bijzondere bus houdt halt op speelplaatsen van scholen en op buurt- en speelpleinen.

Stap op de bus en je komt binnen in een woordloze installatie vol muziek, beelden, geluiden en een paar liedjes waarin tijd de hoofdrol speelt. Waarom duurt de ene minuut langer dan de andere? Vindt een slak van zichzelf dat ze snel is? Wat zou jij doen als je de tijd even kon rekken? In de Vervelende Bus staat de tijd stil. Of net niet.

Regisseur Jellie Schippers en vormgeefster Myriam Van Gucht zijn samen het makersduo Schippers&VanGucht. In hetpaleis zijn ze geroemd vanwege de beeldende en stoute voorstellingen Bumpers (de waarheid heeft twee monden) en Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten.

De bus rijdt rond dankzij de steun van de Provincie Antwerpen en van de Vrienden van hetpaleis, de vzw die ervoor zorgt dat zoveel mogelijk kinderen kunnen genieten van theater.

vanaf 4 jaar

Wachten is vervelend en duurt lang, maar kan toch leuk worden als je observeert. Je wordt verrast, je geeft je over aan de verbeelding, en kijk, hoe aangenaam wacht/verveeltijd kan zijn.

Tuur Devens, gezinskrant De Bond

concept, regie en vorm: Schipper&Vangucht
video: Arjen Klerkx
soundscape en muziek: Joeri Cnapelinckx
dramaturgie: Jelte Van Roy
Begeleiding: Sarah Moens, Paula Stulemeijer

Met steun van de Vrienden van hetpaleis en Provincie Antwerpen