Fred Debrock

Het Hamiltoncomplex

hetpaleis/ Lies Pauwels
2015 - 2016
zo 30 aug - zo 8 nov
30 aug 15
-
8 nov 15
  • 30 aug 15
    -
    8 nov 15
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

Het Hamiltoncomplex wordt een voorstelling met 13 meisjes van 13 jaar en een bodybuilder. Maar wie zijn ze, die meisjes van 13? Soms lijken ze op elkaar, dan zijn ze weer zichzelf. Ze citeren, kopiëren en halen heden en verleden schaamteloos door elkaar. Ze slaan elke vorm van zekerheid onder je voeten vandaan. Niets is wat het lijkt.

Het Hamiltoncomplex belooft een fysieke, visuele maar ook filosofische voorstelling te worden over die momenten in het leven waarop dingen beginnen te kantelen. Maar bepaalt een kantelpunt ook je identiteit?

In Het Hamiltoncomplex komen fantasie en realiteit, heden en verleden, gedachten en expressies, kopieergedrag en heldendom samen, bij wijlen vloeiend, dan weer brutaal.

Regisseur en actrice Lies Pauwels gooide als maakster hoge ogen met Club Astrid (2001), een voorstelling die meteen internationaal aansloeg. Daarna maakte ze White Star (2004) en in opdracht van het Manchester International Festival de voorstelling For all the Wrong Reasons (2007). In 2013 bracht ze met haar eigen vzw Sontag de monoloog White Lies, die in Vlaanderen werd geselecteerd voor Circuit X.

Het Hamiltoncomplex is haar eerste productie binnen hetpaleis. Met de jonge cast wil ze een manier van hedendaags denken ontrafelen.

vanaf 13 jaar

Spelplezier én vooral die ironische laag – ook wel tekenend voor pubers – maken dat die 100 minuten voorbij vliegen.

Concertnews

concept en regie: Lies Pauwels
spel: Anne Coopman, Luna De Boos, Bruce Eelen, Zita Fransen, Lies Genné, Robine Goedheid, Liesbeth Houtain, Julia Krekels, Aline Moponami, Ans Schoepen, Emma Van Broeckhoven, Mona Van den Bossche, Lise Van den Houte en Stefan Gota
scenografie: Chloe Lamford
kostuum: Johanna Trudzinski, Hilde Mertens en Veerle Segers
choreografie: Lisi Estaras
licht: Barbara De Wit
decor: Fati Ben Azouz, Barbara De Wit, Danny Havermans, Zoran Vyncke en Luk Willekens
maskers: Caroline Verbrugghe
projectleiding: Erik Moonen