Babel

I Solisti del Vento, Opera Vlaanderen en hetpaleis
2015 - 2016
vr 18 dec - do 7 jan
18 dec 15
-
7 jan 16
  • 18 dec 15
    -
    7 jan 16
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

Welkom in Babel, de stad waar niemand iemand verstaat maar iedereen wel graag iedereen begrijpt. Dat kan dankzij het Babels.

Voor deze opera slaan auteur Frank Adam en componist/trompettist Sam Vloemans de handen in elkaar. Ze scheppen een stad waar honderden talen door elkaar gesproken worden en waarin toch samengeleefd wordt. Een plaats die telkens opnieuw uitgevonden wordt.

Babel is een ruimte vol vriendschap en liefde waar mensen elkaar ontmoeten. Maar het is onvermijdelijk ook een haard van conflicten, ruzies, discussies en jaloezie. Babel wordt een ontroerende familievoorstelling met het kinderkoor van Opera Vlaanderen, acht live muzikanten en drie operazangers. Er wordt gezongen in een taal die niet bestaat, maar die iedereen begrijpt. Vol volle woorden en lege zinnen, vol lege woorden en volle verhalen. Vol muziek en humor.

Frank Adam schreef eerder voor hetpaleishet bekroonde Aleksej en is de auteur van België, een sprookje later dit seizoen te zien in de Grote zaal. Sam Vloemans is kind aan huis in hetpaleis en creëerde de kleuterconcerten Water, lucht, aarde en vuur, Nachtmuziek en Waar is het feest?. Voor De Tip van je Tenen, het poëtisch en theatraal concert van hetpaleis en 4Hoog, werkten Adam en Vloemans voor het eerst samen. hetpaleis en Opera Vlaanderen maakten in 2002 de jongerenopera Achilleus.

vanaf 6 jaar

compositie: Sam Vloemans
libretto: Frank Adam
regie: Benoît De Leersnyder
muzikale leiding: Francis Pollet, Sam Vloemans
film en montage: Mário Melo Costa
zang: o.a. Jean Bermes, Denzil Delaere, Helene Bracke, Annelies Hijfte, Elewout Acke, Florian Acke, Marjolein Acke, Merel De Coorde, Andreas De Weert, Daan Dumez, Noa Calluy, Gloria Huyghe, Klaas Moortgat, Maia Moortgat, Paloma Prado Hernandez, Titus Schroiiyen, Dayo Sette, Berend Soenen, Niels Soenen, Anna Tambuyser, Artjom Van de Velde, Ksenija Van de Velde, Emily Van Grembergen, Sarah Van Limbergen, Britt Vanuytven, Rob Wouters, Rozelien Wouters, Marijke Boudeweel
koorleider: Hendrik Derolez, Tom Johnson
hoofdrepetitor: Joshi Hermans
repetitor: Robert Van Heekensemble: I Solisti del Vento
muzikanten: Kasper Baele, Tomonori Takeda, Anthony Devriendt, Ivo Hadermann, Bert Vanderhoeft, Carlo Mertens, Tom Devaere, Jan Buysschaert, Carlo Willems
lichtontwerp: Barbara De Wit
toneelmeester: Koen Corbet
kleedster: Hilde Mertens, Veerle Segers
rekwisiteur: Luk Willekens
chef atelier: Danny Havermans
regieassistentie: Evelien Van Camp
scenografie: Emilie Lauwers
kostuumontwerp: Emilie Lauwers
dramaturgie: Luc Joosten, Jelte Van Roy