Kurt Van der Elst

voorbij - Gerolimenos

hetpaleis
2015 - 2016
di 22 mrt - za 30 apr
22 mrt 16
-
30 apr 16
  • 22 mrt 16
    -
    30 apr 16
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Ooit al eens een draak tegengekomen?
Als ge ooit eens een draak tegenkomt,
Ik weet ook wel, draken bestaan niet,
Maar als ge ooit eens een draak tegenkomt,
Ge weet nooit,
Die u zo hard doet schrikken dat uw aarsspier het bijna begeeft,
Weet ge wat ge dan moet doen?
Dan moet ge direct beginnen brullen, zo hard als ge kunt.

Gerolimenos wil het ultieme labyrint ontwerpen, een labyrint waar je eeuwig in ronddoolt. Meestal ligt het er al jaren en moet je het trachten te zien en zichtbaar te maken. Samen met zijn vrienden Chili en den Oezbeek houdt Gerolimenos een jaarlijks congres over haaglabyrinten, waarop ze wetenschappelijke bevindingen uitwisselen, de laatste publicaties doornemen, van commentaar voorzien en de begane paden verlaten. Want dat is echte wetenschap, vinden ze, ‘efkes de begane paden verlaten’.

Wanneer Gerolimenos de opdracht krijgt om een labyrint te ontwerpen voor een Schotse gravin, ontmoet hij de mooie Elena. En de liefde, die moet zijn als een labyrint. Welke weg je ook opgaat, je hebt altijd het gevoel dat je op de goede weg bent.

Gerolimenos gaat over tongkussen, boomstamwerpen, thee drinken en over wat je moet doen als je een draak tegenkomt. En over Elena. Uiteraard.

Auteur en acteur Geert Genbrugge volgde in 2001–2002 de cursus Stukschrijven in hetpaleis. Dit resulteerde in het stuk Koffers op reis, dat in oktober 2002 in première ging in hetpaleis in een regie van Pauline Mol. In 2010 kwam Gerolimenos als ‘winnaar’ uit de bus van een hetpaleiswedstrijd rond niet-gespeelde theaterteksten. Frans Van der Aa regisseerde De Tip van je Tenen (4Hoog en hetpaleis), een theatraal poëzieconcert voor jonge kinderen, waarin Sus Slaets toonde hoe hij met taal speelde.

vanaf 12 jaar

Een verhaal over ontdekken hoe goed tongzoenen wel kan proeven, jaloezie en liefdesverdriet.

Concertnews

tekst: Geert Genbrugge
regie: Frans Van der Aa
spel: Sus Slaets
vormgeving: Geert Hautekiet
regie- en dramaturgie assistentie: Elisa Goossens
geluid: Barbara De Wit
lichtontwerp en uitvoering: Koen Corbet
dramaturgie: Jelte Van Roy, Kerensa Verhoosel
projectleiding: Koen De Wilde