voorbij - België, een sprookje

hetpaleis en deRoovers
2015 - 2016
di 15 mrt - vr 1 apr
15 mrt 16
-
1 apr 16
  • 15 mrt 16
    -
    1 apr 16
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

De kolonel: Meneer, hebt u enig idee waar Kareltje kan zijn?

De melkboer: Als u hem in uw kelders nergens ...
onder een stuk plastic ...
over het hoofd hebt gezien?

De kolonel: Is er iemand die Kareltje goed kent?

De buurman: Misschien ...

De kolonel: Denkt u goed na.

De buurman: De boswachter.

Drie huisjes op een moerassig woud. Een meisje pleegt zelfmoord. En Kareltje is verdwenen. Is hij vermoord? Frank Adam schreef een theaterthriller over een even absurd als merkwaardig land, België, waarin een jongetje verdwijnt en het buurmeisje zichzelf ophangt. De paranormaal begaafde kolonel en de melkboer die de toekomst leest in melk, onderzoeken beide zaken.  Wat hebben de zoon en de vrouw van de boswachter gezien? En waar is de boswachter?

België, een sprookje is een gruwelijke en bevreemdende 'whodunit’ die zich afspeelt in de toekomst, aan het einde van België, een zinkend land.

Frank Adam is auteur van de meesterlijke tekst Aleksej, bracht tekstmateriaal aan voor De Tip Van je Tenen en schrijft dit seizoen ook het absurde libretto voor Babel.

hetpaleis en deRoovers koesteren al lange tijd een wens om samen te werken. Stef Stessel is als scenograaf een jaarlijks terugkerende waarde en Robby Cleiren heeft in hetpaleis als acteur in alle Kakkewietenvoorstellingen meegespeeld. Nu is het de beurt aan het voltallige collectief om een voorstelling te creëren voor de Grote zaal.

vanaf 16 jaar

Theatermaker Frank Adam vertelt met België, een sprookje niet het vrolijke bedtijdverhaal waaraan u zich op het eerste gezicht zou verwachten.

Focus Knack

tekst: Frank Adam
spel: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Nico Sturm, Michael Vergauwen, Quinten Ornelis, Marius Vander Straeten, Jakob Vrancken
scenografie: Stef Stessel
soundscape: Kreng
kostuumontwerp: Pynoo
dramaturgie: Jelte Van Roy
projectleiding: Erik Moonen
toneelmeester: Vicente Simon Araixa
licht: Frank Haesevoets
geluid: Ben Bonner
Polyvalente techniek: Marco Santy
uitvoering decor: Danny Havermans, Luk Willekens
kleedster: Hilde Mertens, Veerle Segers