voorbij - Venn

hetpaleis, Koninklijk Conservatorium/ AP Hogeschool, Eastman
2015 - 2016
za 16 apr - za 7 mei
16 apr 16
-
7 mei 16
  • 16 apr 16
    -
    7 mei 16
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

Zijn er bewegingen die een rode draad vormen? Is er een bepaalde muziekstijl te ontdekken? Is er een verband tussen muziek en beweging? Hoe bepalend is de (afbakening) van de ruimte?

Choreografe Iris Bouche en haar studenten dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen gaan aan de slag met voorstellingen van choreografen Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet. Ze onderzoeken welke thema’s telkens terugkeren. De ploeg danst fragmenten uit Foi, In Memoriam, Myth, Babel(words) en Orbo Novo.

Sidi Larbi Cherkaoui is een bekroond choreograaf en vanaf september 2015 artistiek leider van Ballet Vlaanderen. Iris Bouche is artistiek directeur van de dansopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en danste in het verleden in de voorstellingen van Cherkaoui waardoor ze een sterke kijk ontwikkelde op zijn dans- en theatertaal.

Venn werd in 2012 gecreëerd als eindejaarsvoorstelling van de dansopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Tegelijk was het een muzikaal project voor de muziekstudenten van datzelfde Conservatorium waarin ze konden samenwerken met de professionele muzikanten van Eastman. Verwacht je voor deze voorstelling aan een nieuwe ploeg van 30 dansers, muzikanten en zangers die een verhaal van gelijkheid, samenhorigheid en isolement vertellen met hun lichaam, instrument en/of stem. Met live muziek onder muzikale leiding van Kobe Proesmans.

Iris Bouche en Kobe Proesmans maakten voor hetpaleis Wulong of de dansende draak, de Chinees geïnspireerde dansvoorstelling met live muziek.

vanaf 14 jaar

Van den Broek schittert daarna nog eens wanneer een zestal dansers bijna dierlijk op handen en voeten het podium slaan, dan weer rechtveren, en vooral erg snelle bewegingen maken met hun hoofd.

Concertnews

concept en compositie:  Iris Bouche
choreografie: Sidi Larbi Cherkaoui in samenwerking met Damien Jalet voor Babel(words)
muzikale leiding: Kobe Proesmans
dans: Samuel Baidoo, Machias Bosschaerts, Franscesca Chiodi Latini, Mery Coopman, Pieter Desmet, Elsa Ferret, Berta Fornell Serrat, Julia Godino Llorens, Aki Iwamoto, Daan Jaartsveld, Noemì Jiménez Munoz, Hernán Mancebo Martinez, Steffi Mennen, Alexa Moya, Daniël Mussett, Marcus Roydes Alexander, Meike Stevens, Wibke Storkan, Pauline Van Nuffel, Sandrine Wouters, Bianca Zueneli
alumni dans:  Jonas Vandekerckhove, Pol Van den Broek
live muziek: Patrizia Bovi (zang, harp), Gabriele Miracle Bragantini (percussie), Mathias Coppens (piano), Kobe Proesmans (percussie) , Melanie Gruwez (strijker), Timothy McAllister (strijker), Georgina Pennewaert (strijker), Yunah Proost (strijker)
zangcoach: Juliette Van Peteghem
muzikale begeleiding strijkkwartet: Szymon Brzóska
lichtontwerp en scenografie: Dominique Pollet
kostuumontwerp: Fien Claerhout, Astrid Michaelis
assistent/repetitor: Yasemin Kandemir
assistent/ tekstbegleiding: Karel Tuytschaever
assistent producctie dansdepartement:  Sumalin Gijsbrechts