Kris Dewitte

Kleine Koning December

HET GEVOLG en hetpaleis
2014 - 2015
wo 8 okt - wo 26 nov
8 okt 14
-
26 nov 14
  • 8 okt 14
    -
    26 nov 14
    hetpaleis, Antwerpen

Wat voel je als je sterren ziet?
Vind je groter worden fijn?
Hoe werkt een poedelreddingsapparaat?

Koning December II woont in de muur van de verteller van dit verhaal. Samen filosoferen ze over wat het betekent om klein te zijn en vertellen ze elkaars dromen. Koning December II is niet groter dan een vinger. Niet omdat hij pas geboren is. Nee, hij is al erg oud. In zijn land word je namelijk groot geboren met alles wat een volwassene weet en word je alsmaar kleiner en weet je alsmaar minder. En hoe kleiner je wordt, hoe meer je vergeet. Op een kinderstoel deelnemen aan een zakenlunch, dat kan natuurlijk niet. Dus wanneer je echt oud en echt klein bent, moet je niet naar school, mag je bang zijn voor een schaduw onder je bed en dromen als je naar de wolken kijkt. Je mag genieten van een heerlijke kindertijd.

Stefan Perceval bewerkt het sprookje Der kleine König Dezember van de Duitse schrijver Axel Hacke. Hij maakt er een theatervertelling van over het kind in elk van ons. Acteur Vic De Wachter speelt zowel de koning als de verteller. Stefan Perceval, directeur van het Turnhoutse gezelschap HETGEVOLG, zet concrete en actuele thema’s om in een voor kinderen en jongeren herkenbare theatertaal. Zijn hetpaleisvoorstellingen Wortel Van Glas, U bent mijn moeder, Prookjes en De tocht van de olifant werden door critici en publiek enthousiast onthaald.

Kleine Koning December, met prachtige muziek omlijst op klarinet, muziekdoosje en strijkers, is een zeer mooie voorstelling die doet (weg)dromen, mijmeren, filosoferen en het kind in jezelf oproept.

Concertnews

tekst: naar het gelijknamige werk Der Kleine König Dezember van Axel Hacke, vertaald door Toon Tellegen (1997/uitgeverij Querido)
tekstbewerking en regie: Stefan Perceval
spel: Vic De Wachter
scenografie: Jan Strobbe
dramaturgie: Jelte Van Roy, Bram Verschueren
kostuums: Veerle Segers, Hilde Mertens
licht: Frank Haesevoets, Koen Corbet
projectleider: Raf Peeters
decor: Danny Havermans, Luk Willekens