Sigrid Spinnox

plein publiek

hetpaleis
2014 - 2015
za 6 sep - zo 14 sep
6 sep 14
-
14 sep 14
  • 6 sep 14
    -
    14 sep 14
    hetpaleis, Antwerpen

Ik ben Koen. Een verhalenmaker. Ik kijk en luister naar de mensen en maak er personages van. En daar verzin ik dan weer verhalen mee. Die vrouw met die strakke broek. Daarvan zou ik kunnen verzinnen dat die broek met elke stap die ze zet een klein stukje uitrekt. Tot ze een iets te grote stap zet en er een oorverdovende scheur klinkt. Die man van het hamburgerkraam bijvoorbeeld. Daarvan zou ik kunnen verzinnen, dat het een monster is. Dat er kinderen zijn verwerkt in zijn hamburgers bijvoorbeeld. En dat het vet van de bungelende blubberbuikman gebruikt wordt om die hamburgers in te bakken. Dat die jongen zich dus niet voor niets achter zijn moeder verstopt.

Het luisterspel plein publiek vertelt hoe Koen als kind zijn allereerste verhaal maakte. Gewapend met twee cassetterecorders liep hij toen elke week over de markt en nam hij gesprekken op. Die liet hij horen aan Julius, zijn bovenbuur met pleinvrees, in de hoop hem te overhalen naar buiten te gaan. plein publiek is een luisterspel van Koen Roggen en Maarten Westra Hoekzema dat zich op en rond een marktplein afspeelt. Het publiek zit op een tribune in hetpaleis en luistert door een hoofdtelefoon naar het verhaal met zicht op de wekelijkse zaterdag- en zondagmarkt van het Theaterplein. Zo worden alle toevallige passanten en marktkramers figuranten van plein publiek.

tekst en stemmenregie: Maarten Westra Hoekzema
klankontwerp en opnames: Koen Roggen
Bruitage: Koen Roggen en Raf Peeters
dramaturgie: Jelte Van Roy
stemmen: Axel Daeseleire, Frank Dierens , Wim Helsen, Laurence Roothooft, Koen De Graeve, Femke Heijens, Elias Heyrman, Frank Mercelis, Arend Peeters, Johan Petit, Tania Kloek, Robbe Van Den Bosch, Ruben Vandenbroucke, Marc Van Eeghem, Ariane van Vliet