Kurt Van der Elst

Romeo en Julia

hetpaleis
2014 - 2015
vr 5 sep - zo 7 sep
5 sep 14
-
7 sep 14
  • 5 sep 14
    -
    7 sep 14
    hetpaleis, Antwerpen
    grote zaal

In een wereld van geweld en haat proberen een jongen en een meisje van elkaar te houden. Kan het verlangen naar liefde de drang naar de dood overwinnen?

Elke generatie heeft recht op ‘haar’ Romeo en Julia. Regisseur Simon De Vos bracht
een jaar geleden deze klassieker voor mensen van nu. De laaiend positieve reacties van jongeren én ouderen op dit verhaal van een verboden liefde zorgde voor goesting in meer. De jonge ploeg belooft opnieuw rock ’n roll in de Grote zaal.

Romeo en Julia speelt in het kader van Moving Meetings, een project van Het Theaterfestival waarbij (internationale) programmatoren inkijk krijgen in een willekeurige doorsnede van het Vlaamse theater.

Simon De Vos regisseert één van de meest frisse, aanstekelijke, knap vormgegeven én plotgetrouwe versies in jaren. De Vos bewerkte allereerst Shakespeares oertekst. Hij boende de taal van Shakespeare op tot een heldere taal die poëtisch sprankelt, zindert van liefde én van angst om die liefde te verliezen.

Knack Focus

tekst: William Shakespeare
bewerking en regie: Simon De Vos
spel: Evgenia Brendes, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf, Pieter-Jan De Wyngaert, Bert Dobbelaere, Annemieke Ros, Scarlet Tummers, Andy Van Kerschaver, Boris Van Severen, Robbert Vervloet
compositie: Jens Bouttery
live muziek: Jens Bouttery, Sep François
kostuumontwerp: Barbara De Laere, Hilde Mertens, Veerle Segers
decor: Luk Willekens, Danny Havermans, Joaquin Aleman Valasquez, Parwez Arabzai, Yao Attikpo, Abou Dar Abbas, Mohamed El Mediouni, Fahim Jabalsaraji, Jan Langenberg, Merhan Moradi, Pape Ndiaye, Guy Swaegers
decor en licht: Mark Van Denesse
choreografie: Natascha Pire
dramaturgie: Jelte Van Roy
projectleiding: Erik Moonen
licht: Frank Haesevoets
geluid: Ben Bonner
toneelmeester: Vicente Simon Araixa