Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansen

hetpaleis
2013 - 2014
za 3 mei - zo 25 mei
3 mei 14
-
25 mei 14
  • 3 mei 14
    -
    25 mei 14
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Denkt gij soms ook dat niemand naar u luistert? Hebt gij ooit wormen gegeten? Als ge een bang vogeltje op de stoep zou vinden, is het dan beter om er snel of traag naartoe te lopen om het te redden? Kunnen mieren zwemmen? Zijn mieren stom? Hebben vissen hersens? Zouden vissen eigenlijk niet liever in de lucht vliegen? Als een vis en een vogel zouden vechten, wie zou er dan winnen? Waarom draait de aarde op sommige dagen niet achteruit? Waarom moet ik alles zeggen? Waar is mijn moeder? Moeder? Waar? Zijt? Ge?

Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Het meisje praat over zichzelf en over de wereld rond haar. Haar hoofd zit vol hersens, vol vragen, vol verhalen.

Vijf jaar na de succesvolle locatievoorstelling Bumpers (2008-2009) keren Jellie Schippers en Myriam Van Gucht terug naar hetpaleis. Sinds 2007 werken ze onder de naam Schippers&VanGucht. Vorig seizoen maakten ze in samenwerking met hetpaleis de voorstelling MIJNFAUST. In 2012 kregen ze voor hun productie HUIS (Het Filiaal) de jeugdtheaterprijs de Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. Beide makers zijn geprikkeld door de directe en fantasierijke schrijfstijl van de Nieuw- Zeelandse (toneel)schrijfster, performer en stand-upcomedian Jo Randerson. Op basis van haar verhalenbundel The Spit Children schrijft Randerson voor hetpaleis de theatermonoloog Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten.

concept: Schippers&Vangucht
tekst: Jo Randerson
regie: Jellie Schippers
spel: Janne Desmet
sconagrafie & kostuums: Myriam Van Gucht
vertaling & dramaturgie: Kerensa Verhoosel
lichtontwerp & -uitvoering: Piet Van Deun
soundscape: Ben Bonner
basklarinet: Benjamin Boutreur
video-animatie: Jan-Joost Verhoef
polyvalente techniek: Zoran Vyncke (stage)
kleedster: Hilde Mertens, Veerle Segers
decoruitvoering: Danny Havermans, Vicente Simon Y Araixa, Piet Van Deun
toneelmeester: Vicente Simon Y Araixa
projectleiding: Erik Moonen