Stef Depover

Prinses Turandot

WALPURGIS en hetpaleis
2013 - 2014
vr 25 okt - do 31 okt
25 okt 13
-
31 okt 13
  • 25 okt 13
    -
    31 okt 13
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Prins je kent het spel:
Denk goed na en antwoordt niet te snel!
Drie raadseltjes zal je krijgen:
heb je ze alledrie goed geraden
Zoveel te beter, heel goed voor jou
dan krijg je als beloning de prinses als vrouw.
Maar als je met je mond vol tanden staat
dan hakt zij heel kordaat pardaf
jouw stralende prinsenkop eraf

De mooie prinses Turandot heeft veel aanbidders, maar wil niet trouwen. Daarom bedenkt ze een list. Elke prins die met haar wil trouwen, moet eerst drie raadsels oplossen. Antwoordt hij juist, dan heeft hij geluk en wordt hij haar man. Maar raadt hij het niet, dan hakt zij als straf, en zonder pardon, zijn kop eraf. Haar voedster, de oude Reza, heeft genoeg van dit griezelige spel en smeekt de prinses om een lieve prins uit te kiezen en te trouwen.Maar Turandot blijft bij haar besluit en verandert meer en meer in een ijsprinses.

In Prinses Turandot nemen een vertelster, twee operazangers en een muzikale duivel doet-al de jonge toeschouwers mee op reis in de wereld van klassieke componisten als Lully, Mozart, Wagner, Bizet en Puccini. Het publiek zit op kussens in een labyrint tussen de spelers en beleeft zo het sprookje van dichtbij.

Vaak is het voor de kleuters tijdens Prinses Turandot de eerste keer dat ze iemand opera zien en horen zingen. Dat is behoorlijk indrukwekkend, maar ook enorm boeiend om dat vanop de eerste rij te kunnen meemaken. Omwille van die intensiteit, zetten WALPURGIS en hetpaleis deze voorstelling graag opnieuw op het programma

vanaf 4 jaar

Opera aanschouwelijk maken voor de allerkleinsten blijft een opgave, maar met Prinses Turandot maken WALPURGIS en HETPALEIS het bijna onmogelijke waar.

De Morgenmagazine

tekst en regie: Judith Vindevogel
muziek en arrangementen: Rudi Genbrugge
zang en spel: Lorenzo Caròla, Julienne De Bruyn, Rudi Genbrugge, Anne Maistriau
sandro Rossi (stage)
scenografie: Stef Depover
kostuums: Myriam Van Gucht
dramaturgie: Hanneke Reiziger