Kurt Van der Elst

Nog een danske

hetpaleis
2013 - 2014
di 25 feb - do 6 mrt
25 feb 14
-
6 mrt 14
  • 25 feb 14
    -
    6 mrt 14
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Doe jij een radslag? Dan ik ook.
Durf jij een handstand? Ik niet,
maar ik kan wel drie minuten op mijn hoofd staan.

Een tuinfeest. Onder de tafels spelen kinderen. Drie meisjes met linten in het haar en hun mooiste schoenen aan. Twee jongens met net gekamde haren en hun beste broek. Ze springen en vallen, trekken en duwen, en plagen elkaar om het weer goed te maken.

In 2009 maakten Birgit Kersbergen en Manou Kersting de woordloze bewegingsvoorstelling Danske, geïnspireerd op verhalen en situaties die plaatsvinden op plekken waar kinderen spelen. De succesvolle speelreeks van Danske overtuigde hetpaleis ervan een vervolg te maken, op dezelfde energieke en associatieve manier. Nog een danske is een woordloze bewegingsvoorstelling die op zoek gaat naar fysieke situaties tussen spelende kinderen, aan en onder tafel. Absurd en herkenbaar tegelijkertijd voor zowel kleine als grote mensen.

Choreografe Birgit Kersbergen werkt opnieuw met een combinatie van dansers en niet dansers. Marc De Pablo en Riet Muylaert waren ook al in Danske te zien. De ploeg wordt aangevuld met danseres Sylvie Huysman en acteur Karel Tuytschaever. Huysman maakte eerder met Birgit Kersbergen twee dansvoorstellingen voor kleuters, KUBUS en Ondersteboven. Karel Tuytschaever speelde reeds in de hetpaleisvoorstellingen hetpaleisdebutanten, De Storm, Armandus de Zoveelste en DODO groot of land zonder ei.

vanaf 4 jaar

Nog een danske is weer een heerlijk dansen voor kleuters (en hun ouders), met herkenbare bewegingen, in een mooie associatieve golf van branie-achtig dansen en rustpauzes. Stuiteren met een lichaam of stenen laten vallen op iemand. Het kan allemaal, en dat is spannend.

De Bond

regie/soundscape: Manou Kersting
concept/choreografie: Birgit Kersbergen
dans: Marc de Pablo, Sylvie Huysman, Birgit Kersbergen, Riet Muylaert, Karel Tuytschaever
scenografie: Birgit Kersbergen, Manou Kersting
kostuum: Birgit Kersbergen, Hilde Mertens, Veerle Segers
licht: Koen Corbet, Birgit Kersbergen, Manou Kersting
dramaturgie: Kerensa Verhoosel