Kurt Van der Elst

Heksie

hetpaleis
2013 - 2014
zo 24 mei - za 21 dec
24 mei 20
-
21 dec 13
 • 24 mei 20
  -
  21 dec 13
  Pauze 00:00
  hetpaleis, Antwerpen
  grote zaal

Dries de Dribbeldraak: Ik heb staartverdriet! Want ik kan mijn eigen staart niet zien.
En ik ben niet alleen verdrietig, maar ook nog eens boos. En als ik boos ben, krijg ik
zin om mensenmeisjes op te eten. Hoe zal ik je opeten, Heksie? Met frietjes... of met
rijst!

Heksie: Wacht! Wacht! Ik wil je toch alleen maar helpen, Dries. Waarom wil je je eigen staart kunnen zien?

Dries: Om te weten of ik wel goed kan kwispelen. Want de meisjesdribbeldraken vinden dat leuk, een dribbeldraak die goed kan kwispelen. Voetballen vinden ze spijtig genoeg maar niks. Ik zou je natuurlijk ook gewoon met een paar boterhammen kunnen opeten.

Het is feest! Heksie wordt zestien jaar en mag voor het eerst toveren. Maar dat wil ze niet. ‘Tovenaars zijn ruziemakers’, zegt ze, “iedereen uit mijn familie maakt altijd ruzie.” Heksies moeder en vader, opa, oma, ooms en tantes willen zelf ook liever geen ruzie meer maken, maar ze kunnen er niets aan doen. De enige die hen zou kunnen helpen is de grootmoeder van Heksie. Zij heeft genoeg toverkracht om het ruziën te stoppen. Maar iedereen die het haar ooit heeft gesmeekt, maakte meteen weer ruzie met haar. En daarom wil de Grote Heks nooit helpen.

Maar wat als Heksie het nu eens heel lief zou vragen? Ze is tenslotte haar allerliefste kleindochter? Maar hoe komt ze bij haar oma? Weet ze de weg? Zal ze haar lieve oma in de armen kunnen sluiten? En zal het ruziën eindelijk stoppen? Heksie is een bizarre, grappige en spannende avonturentocht over een kleine heks die ruzie maken niet leuk vindt. Ze ontmoet een draak die graag voetbalt, rare rappers, ze komt in een land waar de baby's uit de bloemkolen komen, en ze moet vechten met een vreselijk beest: Roger, het Rottige Rund. En er wordt veel gezongen!

Hugo Matthysen bewees in het verleden met o.a. Dag Sinterklaas, Kulderzipken en Zingaburia dat hij perfect weet hoe een jong publiek op fascinerende wijze mee te nemen in een totaal nieuwe wereld. Voor Heksie creeërt hij een nieuwe speeltuin waarin o.a. Tine Embrechts, Karlijn Sileghem, Katelijne Verbeke, Bert Haelvoet en Louis Van der Waal zich helemaal kunnen uitleven.

vanaf 6 jaar

tekst/liedjes: Hugo Matthysen
regie: Frans Van der Aa
spel: Tinne Ceuppens (stage), Tine Embrechts, Liesa Naert, Karlijn Sileghem, Lukas Smolders, Louis van der Waal , Katelijne Verbeke, Tom Vermeir
muziek: Ronny Mosuse
kostuumontwerp: Tom Van der Borght
stage kostuumontwerp:  Sara Plantefève-Castryck
scenografie: Stef Stessel
lichtontwerp en -uitvoering: Frank Haesevoets
dramaturgie: Kerensa Verhoosel
stage dramaturgie:  Judith De Mulder
klankuitvoering: Ben Bonner
decoruitvoering: Fati Ben Azouz, Tom De Roy, Danny Havermans, Patrick Romain, Luk Willekens
kostuumuitvoering: Studio TVDB, Sara Plantefève-Castryck, Hilde Mertens, Veerle Segers
polyvalente techniek: Fati Ben Azouz, Marco Santy, Piet Van Deun
toneelmeester:  Tom De Roy
projectleiding: Raf Peeters