Geen gezicht

hetpaleis in samenwerking met de Toneelacademie Maastricht
2013 - 2014
za 21 sep - zo 29 sep
21 sep 13
-
29 sep 13
  • 21 sep 13
    -
    29 sep 13
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Luz: Niet weggaan ...
Giano: Oké, dan blijf ik.
Luz: Zot zeker? Je moet gaan! Hup naar Venetië en studeren en studeren en mij missen en studeren en studeren en mij nog meer missen en wenen van verdriet en dan terugkomen. Voor altijd. En zeggen: "Liefste Luz, mooiste vrouw van de wereld, wil jij met mij trouwen?" zeg dan: "Hmm ..." En jij kijkt dan bang en begint te stotteren en ik roep dan "JAAAAAAAAAA!" en wij trouwen voor altijd. Tot we dood zijn. En dan nog een keer!

Luz is jong, mooi en verliefd. Giano is jong, knap en nog verliefder. Ze dromen van een toekomst samen. Maar dan wordt haar gezicht verminkt. Nu is ze jong, lelijk en verliefd. Ze wil niet dat iemand haar zo ziet, zelfs haar eigen lief niet. Dus gooit ze hem en haar geluk overboord. Kan ze hem vergeten en een nieuw leven beginnen?

Een voorstelling over hoe je je geluk kan grijpen of vergooien. Hoe kan je aanvaarden waar je echt niet mee kan omgaan? En als jij dat niet kan, hoe kunnen anderen dat dan? Kan lelijk toch mooi zijn?

Barbara Ericx studeerde in 2010 af aan de Toneelacademie van Maastricht, parttime opleiding Dramadocent en Regie. Na haar afstuderen liet zij zich inspireren door Een schitterend gebrek van Arthur Japin en maakte ze er een voorstelling voor volwassenen mee. Nu onderzoekt ze als masterproef samen met hetpaleis of het onderwerp ook kan werken voor jongeren vanaf 12 jaar in de voorstelling Geen gezicht.

vanaf 12 jaar

tekst en regie: Barbara ericx
spel: Silke Becu, Gideon Hakker, Anouk Luyten
compositie en live muziek: Anne Claessens, Amy Ericx
scenografie: Aikaterini Chronopolou
kostuumontwerp en -uitvoering: Caroline Wittemans
coach: Greet Vissers
lichtontwerp: Barbara de Wit
toneelmeester en klankuitvoering: Vicente Simon y Araixa
lichtuitvoering: Fati Ben Azouz
decoruitvoering: Danny Havermans, Vicente Simon y Araixa, Fati Ben Azouz
dramaturgie: Hanneke Reiziger
projectleiding: Erik Moonen