Geert De Vleesschouwer

Dansen Drinken Betalen - (almost) The Movie

Braakland/ZheBilding en hetpaleis
2013 - 2014
wo 9 apr - za 24 mei
9 apr 14
-
24 mei 14
  • 9 apr 14
    -
    24 mei 14
    hetpaleis, Antwerpen
    kleine zaal

Een tienermeisje loopt van huis weg. Ze probeert op te gaan in het nachtleven van een niet nader genoemde stad. Niemand lijkt haar op te merken. Is er eigenlijk wel iemand die haar zoekt? Er zijn verlaten winkelstraten, bloemenverkopers, nachtwinkels en een bruin café waar ze blauwe drankjes schenken. En dan is er nog die jongen met een donkere leren vest die zo vriendelijk is tegen haar.

In Dansen Drinken Betalen – (almost) The Movie worden de tekeningen van de nieuwe graphic novel van theatermaker Adriaan Van Aken en tekenaar Philip Paquet geprojecteerd op groot scherm. Drie muzikanten, onder leiding van toetsenwonder Joris Caluwaerts en een wonderlijke ‘stem uit het niets’ (Sara Vertongen) voorzien het verhaal live van tekst en muziek. Dansen Drinken Betalen – (almost) The Movie is een intrigerend live muziektheaterevenement en is een herbewerking van de gelijknamige theatervoorstelling van het Leuvense gezelschap Braakland/Zhe Bilding. In het verleden maakten Van Aken en Paquet samen Over naar jou (2006) en Weer over naar jou (2009), twee bejubelde strips-met-soundtrack. Voor de graphic novel Dansen Drinken Betalen gaan ze een stap verder en voorzien ze de strip van een luisterspel.

vanaf 16 jaar

Alles bij elkaar wordt het een stadsroman, een roadmovie, een citytrip. Dansen Drinken Betalen is een kleurrijk stadsportret, appellerend aan alle zintuigen.

De Standaard

tekst/ regie/ concept: Adriaan Van Aken
tekeningen: Philip Paquet
stemmenwerk: Sara Vertongen
compositie/ arrangementen: Joris Caluwaerts
muzikanten: Joris Caluwaerts (toetsen), Roel Van Camp (accordeon), Tim Coenen (gitaren / zang)
titelsong:  Inne Eysermans
free podium song: Tim Coenen
video on stage: Michiel Cox
video editing: Kristof Van Perre, Adriaan Van Aken
videotechniek: Geert De Vleesschauwer, Kristof Van Perre
lichtontwerp: Piet Van Deun
lichttechniek: Piet Van Deun, Geert De Vleesschauwer
klank: Tom Buys, Frank Denies
polyvalente techniek: Francis Van Laere
technische coördinatie:  Martin Baarda