Diego Franssens

voorbij - luisterspel De bevrijding van het edelhert

hetpaleis/ Thomas Bellinck & Khalid Koujili El Yakoubi
2020 - 2021
do 26 nov - vr 28 mei
26 nov 20
-
28 mei 21

Bevrijden, dat doe je samen! 
 - Olifant, Dolfijn, Edelhert en Giraf 

Ontdek met je klas het luisterspel De bevrijding van het edelhert in vier delen + een online sessie. Je hoeft er zelfs niet voor naar hetpaleis te komen. 

De stemmen van zeven topacteurs Marjan De Schutter, Farbod Fathinejadfard, Nyiragasigwa Hens, Maya Mertens, Ahilan Ratnamohan, Karlijn Sileghem en Jeroen Van der Ven nemen jou en je klas mee naar een Hertenbos waar een groep dieren in opstand komt. Ze pikken het niet dat Giraf en mama Edelhert in de gevangenis gegooid werden. Het is tijd voor actie. Olifant en Dolfijn smeden een plan...

Theatermakers Thomas Bellinck en Khalid Koujili El Yakoubi maakten hun eerste productie voor jong publiek die 15 maart 2020 in première zou gaan, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. De première werd uitgesteld tot volgend seizoen maar de makers herwerkten Pieter De Buyssers tekst alvast tot een luisterspel dat jong en oud uit zijn kot lokt.

Speciaal voor jullie, de scholen, werd het verhaal nu opgesplitst in vier luisterdelen van ca. 20 minuten met telkens bijhorende opdrachten en vragen waarmee je in je klas aan de slag kan. Na het vierde deel volgt ook een interactieve sessie met een hetpaleis-medewerker die uitdaagt om de ‘kooien’ in onze hoofden open te breken en samen de wereld te herdenken.

Praktisch 

  • 4 luisterdelen van telkens 15 tot 20 min.
  • Met een bijhorende spot (digitaal platform) met beeld-, doe opdrachten en filosofische vragen.
  • Een interactieve online sessie met een hetpaleis-medewerker waarin de leerlingen vragen kunnen stellen en uitgedaagd worden om samen na te praten en te filosoferen.
  • De prijs van het luisterspel met bijbehorende opdrachten en een online sessie bedraagt 45 euro.
  • Ook mogelijk bij afstandsonderwijs.
  • Het luisterspel sluit aan bij volgende de leerdoelen: muzische vorming, ICT, Nederlands, sociale vaardigheden, mens en maatschappij.

Vraag het luisterspel aan via info@hetpaleis.be. Je ontvangt dan een e-mail met een link naar luisterspel De bevrijding van het edelhert.spot en de link naar de online sessie. 

 

4e, 5e, 6e leerjaar
& OKAN

Of iedereen ooit op gelijke poot zal staan, daar hebben ze in het Hertenbos ook geen pasklaar antwoord op. Maar even luisteren. Naar elkaar. Of naar deze Bevrijding van het edelhert. Dat is een begin. Een beestige parabel over integratie.

Het Nieuwsblad

theatertekst: Pieter De Buysser
bewerking luisterspel: Thomas Bellinck, Khalid Koujili El Yakoubi, Rosine Mbakam
regie: Thomas Bellinck, Khalid Koujili El Yakoubi
dramaturgie: Rosine Mbakam
spel (verteller): Nyiragasigwa Hens
spel: Marjan De Schutter, Farbod Fathinejadfard, Maya Mertens, Ahilan Ratnamohan, Karlijn Sileghem, Jeroen Van der Ven
compositie 'War Dance' en 'De Zebravink': Maya Mertens
sounddesign, opname en montage: Stoffel Verlackt
met dank aan: Stef Stessel, Rachid Laachir
productie en technische realisatie: hetpaleis