bereikbaarheid hetpaleis

hetpaleis ligt op het Theaterplein in het centrum van Antwerpen. Je geraakt er gemakkelijk te voet, met de fiets, tram, bus of trein. Kijk op de routeplanner of lees verder hieronder. 

Kom je te voet?

hetpaleis bevindt zich op wandelafstand van de Meir. Voor en na de voorstelling kan je ook iets drinken in hetgeluk

Kom je met de (deel)fiets?

hetpaleis is makkelijk bereikbaar met de fiets. Je kan je eigen fiets achterlaten in een van de verschillende fietsbeugels in de Meistraat.

Met de uitleendienst Velo-Antwerpen kunnen niet enkel bewoners maar ook bezoekers van de stad overal geraken met de fiets. De Velo-stations het dichtste bij hetpaleis zijn 037-Theater (Tabaksvest), 036-Bourla (Arenbergstraat), 023-Rubenshuis (Wapper) en 077-Blauwtorenplein (Frankrijklei). Na enkele minuten wandelen sta je aan de ingang op het Theaterplein. 

Kom je met het openbaar vervoer? 

hetpaleis is ook vanuit alle richtingen vlot te bereiken met verschillende trams en bussen. Bereken de beste route vanaf jouw locatie via de routeplanner van De Lijn.

Voor scholen: Gratis met De Lijn naar hetpaleis!  
Met dynamoOPWEG kunnen klassen gratis naar hetpaleis met De Lijn, volgens de bestaande dienstregeling en met max. 30 personen per rit. Surf naar Cultuurkuur en lees er alles over de mogelijkheden om meer cultuur in je klas te brengen.

Kom je met de trein?

Vanaf Antwerpen-Centraal ben je al na 15 minuten wandelen bij hetpaleis. 

Kom je met de auto?

  • Parkeer je auto op een Park and Ride
    Kom je met de auto, laat die dan gratis achter op een Park and Ride aan de rand van de stad. Neem daar het openbaar vervoer of een deelfiets, -step of -scooter naar het centrum. Bekijk alle Park and Rides én de mogelijkheden die je er vindt om naar het centrum te rijden.

  • Parkeer op een publieke parking in de stad
    Volg de parkeergeleiding naar een publieke parking. De borden tonen je waar er plaats vrij is, en meestal is het daar ook goedkoper parkeren dan op straat. Er zijn verschillende publieke parkings op wandelafstand van het Theaterplein, oa. onder het Theaterplein (via de Meistraat) en op Hopland. 

Houd op marktdagen en koopzondagen rekening met het drukke verkeer in en naar de stad.