fijn om te weten

Ik ben te laat, kan ik nog aansluiten? 

Het aangegeven uur is het aanvangsuur. Je plaatsen zijn gegarandeerd tot dit uur. Na aanvang van de voorstelling, blijven de zaaldeuren gesloten. Om de voorstelling zeker niet te storen, kan je enkel tijdens een (eventuele) pauze nog binnen. Vertrek dus goed op tijd naar hetpaleis, hou rekening met het (soms) drukke verkeer in de stad en de markt op zaterdag en zondag op het Theaterplein. Tickets worden niet omgeruild of terugbetaald.

Mijn kind is te jong, wat nu?

Bij elke voorstelling staat een minimumleeftijd vermeld. Die wordt in samenspraak met de makers bepaald. We vragen je om die ondergrens te respecteren. Een bovengrens is er niet. 

Baby's en peuters tot 2 jaar laat je thuis of breng je naar onze kinderopvang.

kinderopvang
Wil je naar een namiddagvoorstelling in hetpaleis, maar vind je geen opvang voor je te jonge kinderen? Geen probleem, verwittig ons vooraf en breng hen gewoon mee. Voor slechts €3 zorgt hetpaleis met plezier voor je kinderen die te jong zijn voor de voorstelling. Heb je een verhoogde tegemoetkoming, dan is de opvang gratis.

Kan ik ook naar een schoolvoorstelling komen kijken?

Kom je graag naar een schoolvoorstelling kijken? Losse tickets reserveren kan online of ter plaatse in hetpaleis. Hou er wel rekening mee dat er bij schoolvoorstellingen geen genummerde plaatsen zijn.

Wat mag er (niet) in de zaal?

Om de voorstellingen zo min mogelijk te storen vraagt hetpaleis om je gsm uit te schakelen voor aanvang van de voorstelling. Het is niet toegelaten om te eten, te snoepen, te drinken of te fotograferen.

Reageren op de voorstelling mag uiteraard wel, graag zelfs!

Bekijk hier de theatercodes. 

Kan ik A-kaart punten sparen in hetpaleis? Of krijg ik korting?

De A-kaart is de spaar- en voordeelkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Je spaart punten aan de zuil in de foyer van hetpaleis. Met een VT-statuut (recht op verhoogde tegemoetkoming) op je A-kaart betaal je voor iedere voorstelling het voordeligste tarief (80% korting op de ticketprijs). Tickets kopen aan kansentarief kan ook online na eenmalige registratie bij een medewerker van info & tickets.

Ik kocht mijn tickets online, op welke manier kan ik ze tonen?

Als je online bestelt, print je tickets dan zelf of zet ze op je smartphone. Heb je geen printer? Haal je tickets uiterlijk een half uur voor aanvang op bij een medewerker van info & tickets.

Wanneer worden tickets geannuleerd en/of terugbetaald?

Betaal je tickets ten laatste één week na reservering, anders worden ze geannuleerd. Tickets kunnen niet omgeruild of terugbetaald worden, behalve wanneer een voorstelling geannuleerd wordt door hetpaleis.

Ik reserveerde een workshop en kreeg telefoon dat mijn kind toch niet mee kan doen. Waarom?

Elke workshop(reeks) is ontwikkeld op maat van de deelnemer. Kijk dus goed de vermelde leeftijdsgrenzen na. Ben je net iets te jong of te oud voor de workshop? Dan kunnen we je inschrijving niet voltooien en verwelkomen we je graag op een andere activiteit in hetpaleis.

Is er vooropvang en naopvang voorzien bij de workshops?

Voor workshops tijdens de schoolvakanties voorziet hetpaleis voor-en naopvang (tot 12 jaar). Vooropvang vanaf 9u, naopvang tot en met 17u.

Ik heb zin en tijd om af en toe te flyeren of te helpen bij een activiteit in hetpaleis, waar meld ik me aan?

Geweldig! Mail vrijwilligers@hetpaleis.be en we zetten je meteen aan het werk.