Karolina Maruszak

WASCO! | workshop

hetpaleis

 

De WASCO!-workshop (1-3 LJ) wordt ook los van de voorstelling aangeboden. Op de pagina hieronder vind je al het materiaal om er zowel praktisch als communicatief iets moois van te maken. We kijken ernaar uit om scholen in jullie regio te bezoeken.

Voor alle vragen kan je bij Zita Epenge (0476 95 95 82) terecht. Heb je specifiek vragen in verband met communicatie, neem dan contact op met Sarah Binnemans (03 202 83 76). 


 

In de schoolworkshop WASCO! staat de kunst van het bewegen centraal. Of was het nu net de beweging in kunst? Dans als een vorm van tekenen en krabbelen. Van kliederen en kladderen. Van smossen of heel precies schetsen. Met je armen, benen, hoofd of heel je lijf. Een lijn van je oor naar je linkervoet of een kronkel van je rug naar je neus. 

Deze workshop laat klassen op school aan de slag gaan rond de voorstelling WASCO! van hetpaleis & Voetvolk/Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe.

Vanuit beweging, dans en beeldende kunst onderzoeken we op een actieve manier hoe lijnen ontstaan, beweging oproepen, elkaar kruisen of botsen. Of hoe iets wat beweegt, toch een spoor kan achterlaten.

speeldata

communicatiemateriaal
credits

workshopbegeleiders | Marah Haj Hussein en Fran Van Gysegem

financiële en technische voorwaarden

Technisch

  • 2 uur durende workshop, op school
     - start om 9u30 en/of 13u
     - 1 klas van ca. 25 lln per workshop
  • Om de workshop vlot te laten verlopen en kwaliteit te garanderen werken we graag in een ruime prikkelarme ruimte. Bijvoorbeeld een turnzaal of andere polyvalente ruimte.
  • Het is ook mogelijk om in de voor- en namiddag een andere school te bezoeken op voorwaarde dat ze op minder dan 10km van elkaar liggen. Dan kunnen er 2 workshops van 2u gegeven worden. 

Leeftijd

  •  1-3 LJ
  • De workshop is zo gemaakt dat aanwijzingen en coaching zo veel mogelijk woordeloos verloopt, dus het is heel toegankelijk voor verschillende types scholen en taalniveaus.

Uitkoopsom

  • De workshop kost €600 + vervoersonkosten van €25 per dag.