Artistieke samenwerkingen

Gaan jij en je leerlingen graag in gesprek met een regisseur, acteurs of andere artiesten? Je klas kan worden uitgenodigd voor een van de volgende artistieke samenwerkingen.

try-out

Je bezoekt met je klas een repetitie van een nieuwe theaterproductie. De artiesten tonen het werk dat ze aan het maken zijn. Daarna gaan de leerlingen met hen in gesprek over wat ze hebben gezien of beleefd. Een repetitieproces is een zoektocht: de stem van leerlingen kan daarin bepalend zijn.

voortraject

Sommige theaterproducties ontstaan vanuit een samenwerking met kinderen of jongeren. Leerlingen praten of werken met de regisseur rond een bepaald thema. Zo leveren ze mee de inhoud aan voor de voorstelling. De leerling wordt een echte inspiratiebron.

residentie

Artiesten zijn onderzoekers. In onze residentieruimte wordt geëxperimenteerd met nieuwe theatervormen. Een klasgroep is het uitgelezen publiek om als eerste van dit experiment te proeven en om feedback te geven aan de artiesten.

interesse?

Laat het ons weten op educatie@hetpaleis.be. Wij willen de mening horen van leerlingen van alle leeftijden, scholen en studierichtingen. Gratis deelname.