praktische info voor scholen

seizoen 23-24

reserveren

Plan je schoolvoorstellingen op een handige manier via dit formulier. Scholen zijn uiteraard ook van harte welkom op alle voorstellingen ‘s avonds en in het weekend, zo laat je je studenten proeven van een échte theaterervaring. Hou er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal tickets opzij gehouden worden voor (school)groepen.

We willen zoveel mogelijk scholen een eerlijke kans geven op een gevarieerd aanbod. Daarom werkt hetpaleis met een lotingsyteem. Aanmelden kon t.e.m. 24 mei 2023.  

Te laat voor de loting? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief voor leerkrachten - zo ben je altijd als eerste op de hoogte. Je kan ook het hele schooljaar lang nog voorstellingen, workshops en rondleidingen online aanvragen. Bij voldoende plaatsen ontvang je een mail dat de reservatie gemaakt werd. Zijn er onvoldoende plaatsen beschikbaar, dan plaatsen we je op de wachtlijst. hetpaleis bezorgt je een overzicht van voorstellingen waarvoor er nog wel plaatsen beschikbaar zijn. 

Wil je graag meer info of begeleiding? Mail of bel 03 202 83 60. 

betaling & annulatie

Tot en met 30 dagen voor de voorstelling kan je kosteloos annuleren, wijzigingen aanbrengen aan je reservatie, facturatiegegevens en bestelbonnen doorgeven. Na de voorstelling ontvang je de betaalinstructies per mail. Zijn er op de dag van de voorstelling afwezigen? Dan passen we de aantallen aan (maximaal -10%) van het totale aantal.

prijzen

 lager  € 6,5
 middelbaar  € 7,5

1 begeleider per 15 leerlingen kan gratis aansluiten. Extra begeleiders kosten €7,5. Begeleiders voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs zijn gratis.

Lees verder en ontdek of je klas gebruik kan maken van financiële steun.

vriendenscholen

Dankzij devrienden van hetpaleis kunnen scholen met een bepaald aantal indicatorleerlingen financiële steun genieten. Vriendenscholen krijgen € 2 korting op schoolvoorstellingen en betalen 30% minder voor schoolworkshops. 

klas op stap

Ga met je klas op stap en ontvang een subsidie.

cultuurkuur

Cultuurkuur brengt kunst en cultuur naar je klas. Vraag ondersteuning voor je dynamoPROJECT.

gratis met De Lijn naar hetpaleis

DynamoOPWEG brengt je klas met De Lijn gratis naar hetpaleis. Check Cultuurkuur voor meer info.

cultuur(shock)cheques

Scholieren kunnen de cultuur(shock)cheques gebruiken om tickets aan te kopen voor voorstellingen in de vrije tijd. Reserveer je plaats via de ticketlijn of aan de kassa.

nood aan helpende handen?

Wist je dat je kan vragen of een suppoost je klasgroep al vanaf de schoolpoort naar hetpaleis helpt begeleiden? Mail naar een medewerker van info & tickets voor meer informatie.

premières

Premières zijn gratis voor leerkrachten en begeleiders. Je krijgt de voorstelling in primeur te zien om je klas voor te bereiden op het theaterbezoek. Reserveren voor de première doe je online of in hetpaleis. Let op, de plaatsen zijn beperkt. 

FRAMED | première op 6 oktober 2023 om 20u
--- interesse? mail naar een medewerker van info en tickets
ALLES is niet perfect | première op 8 december 2023 om 19u 
BAS. | première op 9 maart 2024 om 19u
WASCO! | première op 12 april 2024 om 19u

Rond elke hetpaleis-productie wordt een ‘spot’ gemaakt. Dat is een online platform met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer. Ga voor en/of na je theaterbezoek met je klas aan de slag! 

Wil je je klas voorbereiden op de ervaring zelf? Suppoosten begeleiden jou en je klas naar jullie zitplaatsen. We vinden het fijn als je tijdens de voorstelling tussen je leerlingen gaat zitten.

artistieke samenwerkingen

Gaan jij en je leerlingen graag in gesprek met een regisseur, acteurs of andere artiesten? Je klas kan worden uitgenodigd voor artistieke samenwerkingen zoals try-outs, voortrajecten en residenties.

op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief voor kleuter, lager of middelbaar.