praktische info voor scholen

reserveren

Plan je schoolvoorstellingen op een handige manier via dit formulier. Scholen zijn uiteraard ook van harte welkom op alle voorstellingen ‘s avonds en in het weekend, zo laat je je studenten proeven van een échte theaterervaring.

Omdat we veel aanvragen ontvangen en niet overal voldoende plaatsen beschikbaar zijn, werkt hetpaleis met een loting. Ons computersysteem bepaalt de volgorde waarin we de aanvragen verwerken waardoor je in alle rust je keuze kan maken. 

Te laat voor de loting? Je kan het hele schooljaar lang nog voorstellingen, workshops en rondleidingen online aanvragen. Zijn er onvoldoende plaatsen beschikbaar, dan plaatsen we je op de wachtlijst. hetpaleis bezorgt je een overzicht van voorstellingen waarvoor er nog wel plaatsen beschikbaar zijn. 

Wil je graag meer info of begeleiding? Mail of bel 03 202 83 60. 

betaling & annulatie

Tot en met 30 dagen voor de voorstelling kan je kosteloos annuleren, wijzigingen aanbrengen aan je reservatie, facturatiegegevens en bestelbonnen doorgeven. Na de voorstelling ontvang je de betaalinstructies per mail. Zijn er op de dag van de voorstelling afwezigen? Dan passen we de aantallen aan (maximaal -10%) van het totale aantal.

prijzen

lager €6
middelbaar €7

1 begeleider per 15 leerlingen kan gratis aansluiten. Extra begeleiders kosten €7. Begeleiders voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs zijn gratis.

Lees verder en ontdek of je klas gebruik kan maken van financiële steun.

vriendenscholen

Dankzij De Vrienden van hetpaleis kunnen scholen met minimaal 55% indicatorleerlingen financiële steun genieten. Vriendenscholen krijgen € 2 korting op schoolvoorstellingen en betalen 30% minder voor schoolworkshops. Geef bij het maken van je reservatie aan dat je school aan de voorwaarden voldoet.

klas op stap

Ga met je klas op stap en ontvang een subsidie.

cultuurkuur

Cultuurkuur brengt kunst en cultuur naar je klas. Vraag ondersteuning voor je dynamoPROJECT.

gratis met De Lijn naar hetpaleis

DynamoOPWEG brengt je klas met De Lijn gratis naar hetpaleis. Check Cultuurkuur voor meer info.

cultuur(shock)cheques

Scholieren kunnen de cultuur(shock)cheques gebruiken om tickets aan te kopen voor voorstellingen in de vrije tijd. Reserveer je plaats via de ticketlijn of aan de kassa.

nood aan helpende handen?

Wist je dat je kan vragen of een suppoost je klasgroep al vanaf de schoolpoort naar hetpaleis helpt begeleiden? Mail naar een medewerker van info & tickets voor meer informatie.

try-outs

De voorstelling is nog niet helemaal af, maar wordt voor het eerst getest met publiek erbij. De reacties van het publiek zijn belangrijk voor de afwerking van de productie. Interesse om met je klas een try-out bij te wonen? Laat het dan weten aan het educatief team

premières

Premières zijn gratis voor leerkrachten en begeleiders. Je krijgt de voorstelling in primeur te zien om je klas voor te bereiden op het theaterbezoek. Reserveren voor de première doe je online of in hetpaleis. Let op, de plaatsen zijn beperkt. 

Een leuk avondje uit | première op 30.09.22 om 19u
8.3 | première op 11.11.22 om 19u
1984 | première op 10.02.23 om 20u - uitverkocht

spot

Rond elke hetpaleis-productie wordt een ‘spot’ gemaakt. Dat is een online platform met een heleboel extra informatie: interviews met de makers, drama- en beeldopdrachten, muziekfragmenten, filmpjes en meer. Ga voor en/of na je theaterbezoek met je klas aan de slag! 

Wil je je klas voorbereiden op de ervaring zelf? Suppoosten begeleiden jou en je klas naar jullie zitplaatsen. We vinden het fijn als je tijdens de voorstelling bij je leerlingen gaat zitten. Meer weten? Bekijk de theatercodes hieronder.