Wannes Cré - beeld: Remy Ndow

Satellietmeisje

hetpaleis & Martha!tentatief/ Bart Van Nuffelen
12+ | 1-3 MB

We zijn heel blij dat deze voorstelling een plek krijgt op jouw podium. Op de pagina hieronder vind je al het materiaal om er zowel technisch als communicatief iets moois van te maken.

Heb je nog vragen in verband met communicatie, neem dan contact op met Sarah Binnemans (03 202 83 63). Voor alle andere vragen kan je bij Zita Epenge (0476 95 95 82).


 

Rena, een brutaal meisje uit het 2de jaar Maatschappij & Welzijn, maakt een film over Satellietmeisje, een meisje dat vier maanden in haar klas zat. In die korte tijd veranderde alles. Hun klas. Hun wereld. Rena zelf. Met vallen en opstaan vertelt ze samen met haar klasgenoten het verhaal van ‘het meisje dat kwam en satelliet was, dat ging en ster werd’.

Na Dounia B. slaan hetpaleis en Martha!tentatief opnieuw de handen in elkaar voor een sprankelend portret van opgroeiende jongeren in de stad vandaag. Satellietmeisje is een muzikale theatermonoloog. Op de achtergrond speelt een film die Rena samen met haar klasgenoten maakte. Net als Dounia B. speelt Satellietmeisje in een onaffe taal, waarin de spreektaal van jongeren resoneert.

Zangeres en actrice Prisca-Agnes Nisimwe speelt het geheimzinnige Satellietmeisje, filmmakers Anthony Nti, Chingiz Karibekov en Remy M. Ndow brengen haar klas en wereld tot leven in een ‘home-made’ video. Deze werd gemaakt in samenwerking met de Spectrumschool (Deurne).

De leerlingen en leerkrachten spelen zichzelf. Schrijver Bart Van Nuffelen destilleert uit honderd getuigenissen een pakkend verhaal.

taalicoon 3