Jarne Six

community project hetdoek

hetpaleis & DOEK vzw
2022 - 2023
za 28 jan - za 27 mei
28 jan 23
-
27 mei 23

een theaterdoek vol sporen uit de stad

Duizenden mensen passeren wekelijks in en langs hetpaleis. Kinderen, jongeren en volwassenen met een uiteenlopende achtergrond, geschiedenis en afkomst. Een veelheid van levens die elkaar naderen, kruisen en weer uit elkaar lopen. Hoe vang je die grootstedelijke rijkdom in één beeld? 

We beginnen met een groot leeg doek. Dat kan je bezoeken in de centrale hal van hetpaleis, die wordt omgebouwd tot ontmoetingsplek en textielatelier. Kom binnen, trek je jas uit en schuif aan. Kies een kleur, kies een draad, en laat je geborduurde handtekening achter: een lijn, een paar steken, een figuur of een patroon … We laten het doek door duizenden jonge en minder jonge handen gaan, die samen een gemeenschappelijk kunstwerk scheppen dat dat uiteindelijk als theaterdoek boven onze grote scène komt te hangen. Als blijvende herinnering aan jouw aanwezigheid en als collectief geschenk voor de komende generaties van de stad. 

Je moet niet kunnen borduren, dat leer je ter plekke. De meester-borduurders van DOEK vzw - opgericht door kunstenaar Lies Van Assche - staan je daarin bij. DOEK vzw schept ontmoetingen en nieuwe verbindingen door artistieke handelingen met textiel. De community van DOEK vzw bestaat uit kunstenaars en liefhebbers die een motor voor maatschappelijke verandering willen zijn.

atelier op zaterdag en tijdens vakanties
Kom mee borduren en neem gerust iemand mee die misschien nog nooit eerder in hetpaleis kwam. Borduurvrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail.

van 28.01 - 27.05.23
elke zaterdag en tijdens schoolvakanties
van 10u tot 13u en van 14u tot 17u
doorlopend en gratis.

Vrije toegang. Je kan ook vooraf reserveren via mail of telefoon (03 202 83 60) als je zeker wil zijn van je plekje.