Kurt Van der Elst

voorbij - Een leuk avondje uit

hetpaleis, Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel/ Jetse Batelaan
2022 - 2023
do 29 sep - ma 10 jul
29 sep 22
-
10 jul 23

een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven

Er gaat een hoop goed, maar het leven zit helaas ook vol hindernissen.
Er valt wel eens iets om.
En niet altijd op het goede moment.
Er zijn huisdieren die ziek zijn.
Er is nieuws dat je bang maakt.
En dan zijn er ook nog broeken die niet goed zitten, vriendinnen die vervelend doen en van die dagen die gewoon niet leuk zijn.

In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!

Een leuk avondje uit is de nieuwe familievoorstelling van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Twee jaar geleden bundelden we de krachten voor Het eind van het begin van het einde. Met die voorstelling slaagden we er ternauwernood in de verbeelding van de ondergang te redden. Dit keer trekken we alle registers open. Een leuk avondje uit is een musical over emoties. En wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.

Radio Klara kwam acteurs Marjan De Schutter en Willemijn Zevenhuijzen en regisseur Jetse Batelaan interviewen. Beluister het hier.


 

hetpaleis inspireert theaterbezoekers voor en na hun theaterbezoek. Klik hier en vind prikkelend spel- en achtergrondmateriaal bij de voorstelling.

taalicoon

Een vernuftige rollercoaster van emoties waarop de gemiddelde musicalregisseur stikjaloers zou moeten zijn. Een aanrader voor iedereen - jong en oud - die méér wil dan gewoon een leuk avondje uit.

De Morgen

regie: Jetse Batelaan
spel: Mourad Baaiz, Goele Derick, Wijnand Gomes, Chris van der Lee, Tristan van der Lingen, Ramon Mahieu, Marjan De Schutter, Jenell Tedjai, Mylene Waalewijn, Rosanne Waalewijn, Willemijn Zevenhuijzen
muzikale leiding en arrangementen: Ton van der Meer, Keimpe de Jong
geluidsontwerp: Bob Hermans
choreografie: Christian Celini
decor en lichtontwerp: Theun Mosk
kostuum: Liesbet Swings
dramaturgie: Koen Haagdorens
regie-assistent: Tim Verbeek
productieleiding: Klaas Tops
1e inspicient: Stan Bannier
artistiek advies: Piet Menu
met steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka