Wannes Cré

voorbij - Rondleidingen en workshops

i.h.k.v. Kunstendag voor Kinderen
2022-2023
zo 20 nov
20 nov 22

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen zijn even welkom. Ook hetpaleis doet mee!

rondleiding door de ambassadeurs van hetpaleis

13u30 of 15u30, gratis reserveren
je zit in het eerste leerjaar of bent ouder, max. 20 deelnemers per rondleiding

Een interactieve rondleiding van 1,5 uur geeft je een beeld van hoe het er achter de schermen aan toegaat in hetpaleis. En wie beter dan onze ambassadeurs, kinderen aan huis, kunnen die rondleiding geven? Ze nemen je mee naar een wereld waar normaal gezien alleen technici, regisseurs en acteurs vertoeven.

Het ondertoneel, de kleedkamers, het kostuumatelier en natuurlijk ook ... de grote scène met al haar verborgen theatertechniek. Wie weet sta je hier zelf ook op een dag!

workshop Familie Grrr 

doorlopend 14u-16u30, zonder reservatie
vanaf 1 jaar, voor ouders en kinderen

In deze (bijna) woordeloze workshop onderzoeken we - aan hand van hard en zacht materiaal, grote en piepkleine dingen - wat er gebeurt als alles op zijn kop staat, als er plots heel veel veranderd is. Stel je voor dat de spanning te snijden is en er uiteindelijk iets breekt, ontploft of (neer)valt… Hoe en wie raapt de stukjes dan op en welke plak je terug samen?

Deze beeldende workshop diept de thematiek van de voorstelling Familie Grrr (4+) uit. Met eenvoudig spelmateriaal onderzoeken we wat er gebeurt als dingen (blijven(d)) veranderen en hoe iedereen daar verschillend op (mag) reageren.

Achteraf zin in meer? Kom een week later, op 26 of 27 november, kijken naar de voorstelling Familie Grrr (4+).

doorlopend 

Een vraag over het programma? Tickets bestellen? Dat kan! De medewerkers van info & tickets staan voor je klaar. Ook in hetgeluk maken we het gezellig.


Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media.