Theaterzomerweek met Sarah Vanhee

Vooronderzoek The Beach [werktitel]
2024 - 2025
ma 19 aug 10:00 - vr 23 aug 16:00
19 aug 24
-
23 aug 24
Vanaf 10:00

Hoe kijk jij naar intimiteit? Welke films of verhalen doen je dromen of net niet?
Wat wil je leren, weten, ervaren, delen? Waar ben je bang van? Naar wat verlang je?

In 2025 maakt Sarah Vanhee bij hetpaleis The Beach [werktitel], een voorstelling met en door jongeren, over intimiteit, lichamelijkheid en verlangen. Als vooronderzoek gaat Sarah op zoek naar ervaringen. Ben jij tussen de 15 en 21 jaar? Een denker of een doener? Onzeker en verlegen of net heel openhartig en zelfzeker? Maar vooral open, nieuwsgierig en bereid om te duiken? Kom dan mee naar het strand (echt!). 

Met de tenen in het zand, het hoofd in de wolken en je liefste badkostuum aan onderzoeken we verlangens, twijfels en fantasieën. We verzamelen taferelen en ervaringen. We interviewen, observeren, exploreren, improviseren, schrijven en fantaseren.

Open voor alle seksuele en gender identiteiten, met of zonder ervaring. Respect is key.

workshopbegeleiders

Sarah Vanhee is kunstenaar, performer en auteur. Ze werkte in open velden, gevangenissen, privé woonkamers, theaters, op publieke doeken, in vergaderzalen van bedrijven, enz. Recente werken zijn onder andere Mémé, bodies of knowledge, undercurrents, collected screams, Unforetold, The Making of Justice, Oblivion, Untitled, Lecture For Every One,... Hoewel Vanhee's werk sterk lokaal verankerd is, werd het internationaal op grote schaal gepresenteerd in uiteenlopende contexten. Vanhee was een stichtend lid van Manyone vzw en BOK vzw. Ze behaalde een PHD aan ARIA (Universiteit Antwerpen) en KCA (Koninklijk Conservatorium Antwerpen).

Adel Setta gaat Sarah Vanhee ondersteunen bij haar vooronderzoek. Hij is een Antwerpse beeldend kunstenaar/fotograaf, met een grote interesse in het ontdekken/creëren van andere werelden. Zijn oeuvre bestaat uit sociale documentaires, mode editorials, fine art series en meer. Adels beelden zijn dubbelzinnig en worden doorspekt met flitsen van donkere humor. Ze houden het midden tussen documentaire fotografie en beeldende kunst, en bieden zowel uitdagend sociaal commentaar als droomachtig surrealisme.

praktisch

vijfdaagse workshop van 19 tot 23 augustus 2024 
voor iedereen tussen 15 en 20 jaar

van 10 tot 16 uur

Kies één kamp per vakantie, zo krijgt iedereen de kans om mee te doen.  
De ticketverkoop start op zaterdag 24 februari om 10u.

prijs
€150
€30 voor wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming of kansentarief

vrijetijdstoelage
Heb je recht op kansentarief? Dan kan je als inwoner van stad Antwerpen op jaarbasis tot 100 euro terugkrijgen voor de deelname aan sport-, cultuur- of jeugdaanbod, want elk kind en elke jongere heeft recht op vrije tijd. Download het aanvraagformulier hier.

tussenkomst van het ziekenfonds
De verschillende mutualiteiten (ziekenfondsen) voorzien ook een tussenkomst voor kampen. Raadpleeg de website van de mutualiteit voor de laatste info, breng het juiste formulier mee en een medewerker van info & tickets vult het met plezier voor je in.