Weergave opties

Bij elke voorstelling staat een minimumleeftijd vermeld. Een 15+ voorstelling is bijvoorbeeld geschikt voor iedereen vanaf vijftien jaar. Voor iedereen, dus ook voor oudere kinderen, jongeren en volwassenen. Bij schoolvoorstellingen ligt de ondergrens vaak wat hoger, omdat er minder een-op-een context gegeven kan worden. De vanaf-leeftijd, die in samenspraak met de makers bepaald is, is dus enkel een ondergrens.
We vragen je om die te respecteren.

Wil je naar een namiddagvoorstelling in hetpaleis komen, maar heb je te jonge kinderen of een baby?
Geen probleem, we voorzien met veel plezier kinderopvang.

 • 1984

  hetpaleis & De Nwe Tijd/ Freek Vielen
  vanaf 15 jaar
  2023 - 2024
  do 21 sep
  -
  do 18 apr

  Een land ergens in de toekomst. De Partij van Big Brother controleert alles en iedereen. Elke stap die je zet, wordt
  door camera’s gevolgd. Elke uitspraak die je doet, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

  Winston werkt op het Ministerie van Waarheid om de geschiedenis te herschrijven in lijn met de visie van de Partij. Steeds meer voelt hij weerstand tegenover het systeem dat hij moet dienen. Voorzichtig gaat hij op zoek naar gelijkgestemden. Maar wie kan je vertrouwen?

  Het is pas wanneer Winston Julia ontmoet, dat hij een medestander vindt in zijn strijd. Ze worden geliefden. En liefde overwint alles. Toch?

  Freek Vielen en Rosa Vandervost maakten samen eerder al Niets en Doe de groeten aan de ganzen bij hetpaleis.

  trigger warning

  De voorstelling gaat over het leven onder een dictatuur. Er worden heftige geluiden en stroboscopische lichteffecten gebruikt. 

  Omwille van overzichtelijkheid werd de vorige speelreeks van 1984, tijdens seizoen 22-23, verborgen. Deze voorstelling ging in première op 10 februari 2023 om 20u.

 • Tip of the tongue

  deprimeurs/ Elfine Radwanski
  vanaf 15 jaar
  vr 17 mei
  -
  zo 19 mei

  En dan sta je daar
  Hulpeloos en overmand
  Vaag stemloos
  Verwarde gedachten
  In ademloze stilte
  Hoe neem je de woorden uit een mond vol tanden?

  Wanneer stond jij voor het laatst met je mond vol tanden? Tip of the tongue verkent juist die momenten. Deze afstudeervoorstelling van Elfine Radwanski neemt je mee op reis door de ervaringen van de spelers die hen sprakeloos achterlieten, verstrikt in een eindeloze dans van onopgeloste herinneringen. 

  hetpaleis toont onder de vlag deprimeurs enkele afstudeervoorstellingen waaronder ook Tip of the tongue.

 • Theaterzomerweek met Sarah Vanhee

  Vooronderzoek The Beach [werktitel]
  2024 - 2025
  ma 19 aug
  -
  vr 23 aug

  Hoe kijk jij naar intimiteit? Welke films of verhalen doen je dromen of net niet?
  Wat wil je leren, weten, ervaren, delen? Waar ben je bang van? Naar wat verlang je?

  In 2025 maakt Sarah Vanhee bij hetpaleis The Beach [werktitel], een voorstelling met en door jongeren, over intimiteit, lichamelijkheid en verlangen. Als vooronderzoek gaat Sarah op zoek naar ervaringen. Ben jij tussen de 15 en 21 jaar? Een denker of een doener? Onzeker en verlegen of net heel openhartig en zelfzeker? Maar vooral open, nieuwsgierig en bereid om te duiken? Kom dan mee naar het strand (echt!). 

  Met de tenen in het zand, het hoofd in de wolken en je liefste badkostuum aan onderzoeken we verlangens, twijfels en fantasieën. We verzamelen taferelen en ervaringen. We interviewen, observeren, exploreren, improviseren, schrijven en fantaseren.

  Open voor alle seksuele en gender identiteiten, met of zonder ervaring. Respect is key.

  workshopbegeleiders

  Sarah Vanhee is kunstenaar, performer en auteur. Ze werkte in open velden, gevangenissen, privé woonkamers, theaters, op publieke doeken, in vergaderzalen van bedrijven, enz. Recente werken zijn onder andere Mémé, bodies of knowledge, undercurrents, collected screams, Unforetold, The Making of Justice, Oblivion, Untitled, Lecture For Every One,... Hoewel Vanhee's werk sterk lokaal verankerd is, werd het internationaal op grote schaal gepresenteerd in uiteenlopende contexten. Vanhee was een stichtend lid van Manyone vzw en BOK vzw. Ze behaalde een PHD aan ARIA (Universiteit Antwerpen) en KCA (Koninklijk Conservatorium Antwerpen).

  Adel Setta gaat Sarah Vanhee ondersteunen bij haar vooronderzoek. Hij is een Antwerpse beeldend kunstenaar/fotograaf, met een grote interesse in het ontdekken/creëren van andere werelden. Zijn oeuvre bestaat uit sociale documentaires, mode editorials, fine art series en meer. Adels beelden zijn dubbelzinnig en worden doorspekt met flitsen van donkere humor. Ze houden het midden tussen documentaire fotografie en beeldende kunst, en bieden zowel uitdagend sociaal commentaar als droomachtig surrealisme.