Eric Deniaud

Paysages de nos larmes

Mind the world: Collectif Kahraba (Beiroet, Libanon)
2017 - 2018
do 5 okt - za 7 okt
5 okt 17
-
7 okt 17

Een donker sprookje, een tragisch gedicht, een verhaal dat ons voortdurend lijkt te ontglippen. Dat is Paysages de nos larmes: een voorstelling die in alles doet denken aan het Midden-Oosten zelf, en aan Beiroet, die hoogst fascinerende stad die er het middelpunt van vormt.

Een stad vol littekens van de oorlogen die er gewoed hebben. Een plek vol schoonheid, vervuld van verdriet, maar ook van hoop. Een stad bewoond door mensen die weer vooruit willen.

Aan de hand van het bekende verhaal van Job brengt het Libanese Collectif Kahraba een prachtige voorstelling over de dieperliggende vragen waar een mens in oorlog aan wordt blootgesteld. Het poppen- en objectentheater is verbluffend in haar eenvoud én schoonheid. Samen met de livemuziek van Dominique Pifarély wordt Paysages de nos larmes daarmee een voorstelling die onder je vel kruipt om er nooit meer weg te gaan.

Collectif Kahraba

Collectif Kahraba is een Libanees kunstenaarscollectief dat werd opgericht in 2007. Ze maken voorstellingen voor jong en oud en speelden die overal in Europa, maar ook in Rusland, Japan, Canada, Egypte en Senegal. 

Eric Deniaud en Aurélien Zouki, directeurs van het gezelschap, organiseren daarnaast ook het tweejaarlijkse straatkunstenfestival Nehna wel Amar wel Jiran (vrij vertaald als Wij, de maan en de buren) in Beiroet. Zopas openden ze het Hammana Artist House een creatie- en residentieplek voor artiesten op het platteland van Libanon.

voorstelling in het Nederlands

prijzen

€15/€11/€7

Mind the world
internationaal festival voor jong publiek met een hart voor de wereld
5 > 15.10.17

regie: Eric Deniaud
tekst: Matéi Visniec
muziek: Dominique Pifarély
vertaling tekst: Marijke Arijs
stem: Karel Tuytschaever
met: Aurélien Zouki
met: Marielise Youssef Aad
met: Dana Mikhail
met: Dominique Pifarély
scenografie, poppen, video: Eric Deniaud
assistentie constructie, video: Tamara Badreddine
geluid: Christophe Hauser
licht: Riccardo Clementi
: Collectif Kahraba - Libanon