HETSTEEN wordt Stormkop

EEN NIEUWE PLEK WAAR DE HOOFDEN VAN JONGE DROMERS, DENKERS EN DOENERS OP HOL WORDT GEBRACHT.  


HETSTEEN, educatieve vragenhuis in het kasteel aan de Schelde, vertrekt uit Het Steen. Na zes jaar verlaten de bewoners het oudste gebouw van de stad. Ze trekken de poort met weemoed dicht. Maar ook met opluchting en de blik vrolijk gericht op de toekomst. Er werd immers een nieuwe spannende plek voor de kinderen gevonden. Met een even spectaculair uitzicht. HETSTEEN verhuist naar een oude Scheepswerf op het Eilandje. De Droogdokkensite wordt de nieuwe place to be. Voor kinderen en hun ouders. Voor leerlingen en leerkrachten. Voor iedereen met een jong hart en een wilde ziel. Je hoeft je hand er maar in de Schelde te stoppen om in verbinding te staan met de rest van de wereld. En met boten. En zeemansverhalen. Deze locatie ademt maritiem erfgoed. Meteen ook het nieuwe thema dat ondersteboven, binnenstebuiten en ook wel eens gewoon rechtop gezet zal worden.


STORMKOP op de Droogdokken, wordt een nieuwe kunsteducatief vragenhuis dat gebrand is op de ideeën van kinderen. Wat gaat er in hen om en hoe krijgen we dat eruit? Via workshops rond kunst, filosofie en wetenschap worden de hoofden van jonge avonturiers uitgedaagd en geprikkeld. STORMKOP stimuleert 6 tot 12-jarigen om eigenwijs na te denken, meer te dromen en hardnekkig door te doen. STORMKOP heeft geen publiek, alleen hoofdrolspelers. Het focust op elk kind maar daagt ook familieleden en vrienden uit om mee te doen. STORMKOP is een plek waar de handen uit de mouwen gaan, de knieën vuil worden, het hart in de war wordt geschopt en het hoofd vragende partij mag zijn. Bij Stormkop is de zoektocht naar antwoorden belangrijker dan het vinden ervan.

www.stormkop.be 


Lees meer over: het programma - wie is wie - openingsuren - contact


Stormkop vragenhuis voor jonge denkers, dromers en doeners is een project van hetpaleis in opdracht van de Stad Antwerpen. In samenwerking met Kidscam, animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren.