Karolina Maruszak

De Vrienden van hetpaleis

Wie zijn De Vrienden van hetpaleis?

De Vrienden van hetpaleis is een bonte verzameling van mensen die samen zorgen voor extra financiële middelen om iedereen van cultuur te laten meegenieten. Dankzij hun inspanningen kan hetpaleis de ticketprijzen laag houden en krijgen vriendenscholen (scholen met meer dan 55% indicatorleerlingen) korting. Zo blijft het voor scholen mogelijk om minstens één keer per jaar een bezoekje te brengen aan hetpaleis

Waarom De Vrienden van hetpaleis?

Toegang tot cultuur is een basisrecht, maar in een stad als Antwerpen groeit één op vier kinderen op in kansarmoede. Deze kinderen vinden (ook via de school) moeilijker hun weg naar het aanbod van hetpaleis en blijven zo verstoken van culturele prikkels. Dankzij de vrienden van hetpaleis blijft de prijs voor een kaartje voor iedereen betaalbaar. 

Hoe kan ik vriend van hetpaleis worden? 

Omdat we het belangrijk (en gezellig!) vinden dat de vrienden van hetpaleis een steeds grotere en diversere groep mensen kan worden, zal onze werking er vanaf volgend seizoen anders uitzien. We werken niet meer met vaste vrienden-formules die staan voor een aantal vrijkaarten bij (avant-)premières, maar organiseren doelgerichte acties waarbij iedereen die participeert automatisch vriend wordt. Samen met het gezin genoten van een vriendenontbijt? Dan zijn jullie vriend van hetpaleis. Een extra euro gedoneerd bij je vorige ticketreservatie? Dan ben je vriend van hetpaleis. De lekkere wijn of cava van hetgeluk gekocht voor thuis? Dan ben je vriend van hetpaleis. Houd de acties nauwlettend in de gaten en word ook vriend van hetpaleis. Als vriend krijg je steeds inzicht in de besteding van de opgehaalde middelen én kan je als eerste deelnemen aan toekomstige vriendenacties. 

Wil je als bedrijf vriend van hetpaleis worden? Ook dat kan. We spreken graag met je af om te bekijken hoe we jou en je bedrijf op maat kunnen bedanken voor je engagement.