Tom Herbots

What Remains

Ultima Vez
2022 - 2023
do 23 mrt - za 25 mrt
23 mrt 23
-
25 mrt 23

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

 

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt. Krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder; een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug; een trui wordt aangetrokken bij de ander. Wie zorgt er voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

Op scène staan vier ouderen, vijf kinderen en één muzikant. De kinderen zijn tussen 8 en 10 jaar en komen uit verschillende wijken in Brussel en Vlaanderen. De oude generatie bestaat uit professionele dansers. Deze dansers belichamen het vergeten lichaam, het lichaam dat niet meer zichtbaar mag zijn op een podium. Wie zijn die mensen, die vergeten groep? Zijn zij gedwongen tot stilstand omwille van een veranderd lichaam?

taalicoon 

 

Credits

choreografie: Zoë Demoustier
dramaturgie: Danielle van Vree
assistent choreograaf: Oihana Azpillaga
muzikanten: Misha Demoustier, Sebastiaan Wets, Klaas De Somer
sound design: Willem Lenaerts
geluid en interviews: Yelena Schmitz
kostuum: Annemie Boonen, Eli Verkeyn
camera en montage: Michiel Venmans
co-productie: STUK kunstencentrum - Leuven, BRONKS - Brussel, HET LAB-Hasselt, Krokusfestival Hasselt
met de steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale overheid via Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius