Annelies Van Lierde

een voorstelling die moet overleven met het allerlaatste dat nog over is
hetpaleis, Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel/ Jetse Batelaan
8+ | 4-6 LJ

We zijn heel blij dat deze voorstelling een plek krijgt op jouw podium. Op de pagina hieronder vind je al het materiaal om er zowel technisch als communicatief iets moois van te maken.

Heb je nog vragen in verband met communicatie, neem dan contact op met Sarah Binnemans (03 202 83 63). Voor alle andere vragen kan je bij Zita Epenge (0476 95 95 82).


 

Aan het begin van De wordt het publiek ondergedompeld in de geluiden van een wereld die zijn gangetje lijkt te gaan. Het beeld blijft nog even uit. Daarvoor is het te donker op het toneel. Als het langzaam lichter wordt, blijkt
er helemaal niks te zijn. Nou ja... niks... Er zijn spelers en er is dat geluid. Alle decorstukken en rekwisieten lijken te ontbreken. Dit lijkt de mensen in dit dorp niet te deren. Zij gaan huizen in die wij niet zien en steken riviertjes
over waar wij alleen naar kunnen raden.

Dwars door de pantomime sleept een groepje rondtrekkende acteurs wat karige middelen mee. Of ze een klein stukje van die grote scène mogen gebruiken... voor een klein stukje van het talrijke publiek... Zij hebben ook een voorstelling die ze graag gespeeld willen krijgen. Daar is niet iedereen blij mee. Er moet worden onderhandeld tussen beide groepen spelers. Is er toch niet iets mogelijk?

Wie heeft wat, en hoe wordt het verdeeld? Heeft het publiek iets wat de spelers ontberen? Valt hier samen te werken, of loopt het helemaal mis? De speelt met een onbehaaglijke vraag: wat als wat er altijd was, op geraakt?

taalicoon 4