kurt van der elst

Een leuk avondje uit

hetpaleis, Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel/Jetse Batelaan
2024 - 2025
vr 9 aug en za 10 aug
9 aug 24
en
10 aug 24

een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven

Er gaat een hoop goed, maar het leven zit helaas ook vol hindernissen.
Er valt wel eens iets om.
En niet altijd op het goede moment.
Er zijn huisdieren die ziek zijn.
Er is nieuws dat je bang maakt.
En dan zijn er ook nog broeken die niet goed zitten, vriendinnen die vervelend doen en van die dagen die gewoon niet leuk zijn.

In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!

Een leuk avondje uit is een familievoorstelling van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Twee jaar geleden bundelden we de krachten voor Het eind van het begin van het einde. Met die voorstelling slaagden we er ternauwernood in de verbeelding van de ondergang te redden. Nu is het uitkijken naar deze herneming!

Omwille van overzichtelijkheid werd de vorige speelreeks van Een leuk avondje uit, tijdens seizoen 22-23, verborgen. Deze voorstelling ging in première op 30 september 2022 om 19u.

Een vernuftige rollercoaster van emoties waarop de gemiddelde musicalregisseur stikjaloers zou moeten zijn. Een aanrader voor iedereen - jong en oud - die méér wil dan gewoon een leuk avondje uit.

De Morgen

regie: Jetse Batelaan
spel: Mourad Baaiz, Goele Derick, Marjan De Schutter, Willemijn Zevenhuijzen
geluidsontwerp: Bob Hermans
choreografie: Christian Celini
scenografie: Theun Mosk
muzikale leiding en arrangementen: Keimpe de Jong
kostuum: Liesbet Swings
dramaturgie: Koen Haagdorens
regie-assistent: Tim Verbeek
met steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka Pictures