De stad heeft een mond (9+)

(werktitel)
hetpaleis / Mokhallad Rasem

Onschuld. Het is een dooddoener over kinderen dat ze zo onschuldig zijn, zo onwetend nog. Althans, zo zien volwassenen dat. Maar wat denken kinderen zelf? Wat weten kinderen dat volwassenen niet weten? Wat weten kinderen dat alleen kinderen weten?

Mokhallad Rasem begint in samenwerking met hetpaleis aan een reeks interviews met kinderen van de stad. Want geef toe: hoe vaak kijken we op de televisie naar urenlange interviews met volwassenen, terwijl een kind doorgaans nauwelijks vijf minuten aan het woord komt? Daarom neemt Mokhallad voor deze interviews met kinderen ruim zijn tijd. Er wordt gewoon gepraat. Over het leven, de wereld, de toekomst, over elkaar, en ja, ook over schuld en onschuld. Dit materiaal vormt de basis voor een voorstelling in de grote zaal van hetpaleis. In deze voorstelling verbindt Mokhallad zijn krachtige documentaire theatertaal met de stem van kinderen, die mee met hem het podium opgaan. 

Mokhallad Rasem begeleidde workshops voor jongeren in hetpaleis en maakte met hen een kleine voorstellingen. Het was een gouden match. In deze nieuwe samenwerking voor toeschouwers vanaf 9 jaar werkt Mokhallad voor het eerst met kinderen van de lagere school.