Alexander Daens

LIEGEN

hetpaleis & De Nwe Tijd/ Suzanne Grotenhuis
6+ | 1-3 LJ

We zijn heel blij dat deze voorstelling een plek krijgt op jouw podium. Op de pagina hieronder vind je al het materiaal om er zowel technisch als communicatief iets moois van te maken.

Heb je nog vragen in verband met communicatie, neem dan contact op met Sarah Binnemans (03 202 83 63). Voor alle andere vragen kan je bij Zita Epenge (0476 95 95 82).


 

In de nieuwe voorstelling van Suzanne Grotenhuis duiken we in de wonderlijke wereld van ‘de leugen’. Ieder kind weet wat liegen is en we doen het allemaal wel eens. Van jongs af aan leren we dat het niet mag! Maar is het wel zo simpel? Wat als een leugen een opborreling van fantasie is? Of een tegengif voor de saaiheid? Wat als de leugen je helpt met iets waar je verdrietig over bent? En wat als je door een leugen niet meer bang bent? En zijn we als volwassenen altijd wel zo eerlijk tegen kinderen?


Samen met een jonge cast van spelers, twee muzikanten en een opblaasbaar springkasteel als decor dat groeit bij elke leugen (tot het knapt). Deze ‘ode aan de leugen’ is een voorstelling die als een kleine achtbaan door je buik roetsjt. Uitermate geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar die wel eens de waarheid verdraaien.

Theatermaker Suzanne Grotenhuis voert momenteel gesprekken met kinderpsychiaters, leraars en therapeuten over het fenomeen liegen. Ze onderzoekt de verbeelding van zesjarigen, de ontwikkeling in taal en de emoties die erbij horen. Samen met scenograaf Sander Salden en saxofonist Erik Bogaerts gaat zij in de grote zaal van hetpaleis met de uitkomst van deze research aan de slag. De voorstelling zal humoristisch, beeldend en spannend zijn met een ontroerende onderstroom die zowel het kind in de zaal als ‘het kind in ons’ een beetje zal omarmen.

taalicoon 4