Bevan Ross

welkom Kleine Amal

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober komt Little Amal, een reuzenpop die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt, naar Antwerpen. hetpaleis zorgt samen met de schoolkinderen van De Kleine Jacob en De Zevensprong voor een warm welkom op vrijdagavond.

In juli startte Little Amal haar tocht van meer dan 8000 kilometer door Europa. In elke stad waar ze stopt, vraagt ze samen met de theatergezelschappen Good Chance en Handspring Puppet Company aandacht voor het lot van jonge vluchtelingen, die vaak gescheiden zijn van hun ouders en familie.

Programma vrijdag 8 oktober 2021 

18u30 Little Amal komt aan op het Operaplein, een parade van vliegers en kinderen wijst haar de weg.

18u45 Little Amal wandelt, met iedereen die haar welkom heet, via de Meir en de Wapper naar het Theaterplein.

19u15
Little Amal komt aan op het Theaterplein. Dankzij het Red Star Line museum krijgt Little Amal een geluksbrenger die haar voor de rest van haar tocht kan sterken.

20u00
Afsluitmoment

Theatermaker Hussein Al-Khalidi is de bezieler van de doortocht van Amal in Antwerpen. Hij werkte als acteur en regisseur in Irak tot hij in 2015 naar België vluchtte. Vandaag is hij artistiek medewerker en werkt hij samen met tal van andere Antwerpse theater- en jeugdwerkingen. Vanuit zijn eigen ervaringen en fantasie voert hij de regie van de tocht van Little Amal door Antwerpen.

Wanneer de vlieger eindelijk opgaat en geleidelijk aan hoger en hoger gaat zweven, krijgt het kind een euforisch succesgevoel. De vlieger neemt alle wensen en dromen van het kind mee de lucht in.  

Hussein Al-Khalidi 

Wil je meer weten over Amal?

Volg haar reis op de voet, schrijf haar een brief of ga aan de slag met het uitgebreide educatief pakket.

Volg Kleine Amal op sociale media

De 8000 km lange tocht van Amal komt tot leven op sociale media. Volg haar avontuur langs grenzen, talen en culturen en ontdek hoe iedereen haar van harte welkom heet.

Heb je Amal gespot? Deel je ontmoeting met #LittleAmal.

Programma zaterdag 9 oktober

16u15 Little Amal en de Reuskens ontmoeten elkaar op het Moorkensplein in het kader van de Reuzenstoet.  
17u15 Little Amal vertrekt richting het Laar voor ‘Atlas op het Plein’. 
18u00 Little Amal gaat slapen in de kerk op het Laar.

Van en met Good Chance, Handspring Puppet Company, hetpaleis, stad Antwerpen, Atlas integratie en inburgering Antwerpen, De Reuzen vzw, district Borgerhout, het Red Star Line Museum, de schoolkinderen van De Kleine Jacob en De Zevensprong, Zahra Eljadid, Madam Fortuna en Etoile Mécanique.